Miten Facebookin perustaja on pystynyt tienaamaan satoja miljoonia vaikka...

Miten Facebookin perustaja on pystynyt tienaamaan satoja miljoonia vaikka...

Miten Facebookin perustaja on pystynyt tienaamaan satoja miljoonia vaikka facebookin käyttö ei maksa nitään?

Vastaus

Vaikka Facebook on käyttäjilleen ilmainen, se saa rahaa käyttäjille näytettävistä mainoksista ja käyttäjien eri peleissä ja muissa sovellutuksissa ostamista virtuaaliesineistä. Yhdestä mainoksesta saatava rahamäärä on toki pieni, mutta kun Facebookilla on laskettu olevan yli 500 miljoonaa aktiivista käyttäjää, siitä kertyy jo melkoinen rahapotti. Vuonna 2010 Facebookin on arvioitu saavan tuloja noin 1,1 miljardia dollaria. Siitä täytyy vähentää Facebookin aiheuttamat kulut, mutta voittoa jäänee silti varsin kivasti omistajille.

Mainosrahoituksella toimivat lukuisat muutkin palvelut, mutta vasta todella isoilla käyttäjämäärillä saadaan isoja voittoja. Esimerkiksi Google pesee tuloillaan kirkkaasti vielä Facebookin: Googlen arvioidaan saaneen vuonna 2009 tuloja noin 23,7 miljardia dollaria ja tehneen voittoakin noin 6,5 miljardia dollaria. Periaatteessa ilmaiset palvelut siis rahoittavat tavalla tai toisella toimintansa ja voivat tuottaa isoja voittoja omistajilleen.

Facebookista löytyy lisää tietoe englanninkielisen Wikipedian artikkelista osoitteesta http://en.wikipedia.org/wiki/Facebook. Googlea käsittelevä artikkeli löytyy puolestaan osoitteesta http://en.wikipedia.org/wiki/Google.

Kommentit (0)

Vastauksesi