Miten etsitään hyödyllisiä maitohappobakteereita laboratorioissa?

Miten etsitään hyödyllisiä maitohappobakteereita laboratorioissa?

Vastaus
06.11.201715:31
444
13

   Kysymys on erittäin vaikea, koska luultavasti suurin osa tutkimuksesta on liikesalaisuutta. Akateemiset tutkijat toki myös etsinevät hyödyllisiä maitohappobakteereja.Heidän tutkimusraporttinsa tietysti raportoivat metodin. Olisi aika vaivalloista lähteä ruotimaan niitä, joskin nuo tutkijat itse tietenkn tutustuvat ennestään julkaistuun aineistoon.

   Valtaosa kandidaatti-bakteereista tuskin on ennestään tuntemattomia. Maitohappobakteerit eivät muuten ole mikään yhtenäinen bakteerisuku, vaan ryhmään kuuluu useita eri sukuisia.

   Suuri haaste tutkijoille on osoittaa kyseisen bakteerin hyödyllisyys. Esim terveysvaikuutteisuuden todisteeksi EU:n ja muiden maiden viranomaiset vaativat tieteellisen näytön. Tämä edellyttää väestötutkimuksia.

   Ilman tutkimuksiakin tiedetään kokemusperäisesti esim hapanmaitotuotteiden olevan hyväksi ainakin nuorten eläinten ripuleihin. Osa vaikutuksesta saattaa olla myös happaman pH:n ansiota, eikä välttämättä aktiivisten bakteerien.

   Maitohappobakteerien hyödyllisyys voi olla laatuaan myös säilöntämenetelmä tai kulinaarinen. Kaikkihan tunnemme hapanmaitotuotteet tai hapankaalin.

   Tämä on mutu-tietoa. Eri kieliset Wikipediat saattavat antaa lisävalaistusta esim. hakusanalla Probiootit. Tarvittaessa voi käyttää käännösohjelmaa.

Kommentit (0)

Vastauksesi