Miten eroavat kaksi hakukonetta 'herra google' ja ixquick?

Miten eroavat kaksi hakukonetta 'herra google' ja ixquick?

Miten eroavat kaksi hakukonetta 'herra google' ja ixquick? Kumpaakihan voi käyttää, mutta hakutuloksethan ovat aivan erejä, kuten täällä pohjoisessa sanothan. Mitä visuaalisia hakukoneita suosittelisitte?

Vastaus

Ixquick on ns. metahakukone. Kun etsit tietoa sen kautta, etsit monista suosituista hakukoneista samanaikaisesti ja anonyymisti. Yhdessä nämä hakukoneet kattavat suuremman osan Internetistä kuin mikään muu yksittäinen hakukone. Se ei kuitenkaan hae Googlea. Muita kuuluisia metahakukoneita on mm. DogPile ja MetCcrawler.

Hakukoneita vertaillessa huomaa, että tietokannoissa on yllättävän paljon eroja. Tämä johtuu etupäässä siitä, että hakukoneiden robotit liikkuvat eri tavalla. Kattavan hakutuloksen saadakseen tiedon etsijän olisi siis käytettävä aina useampaa hakukonetta. Vastaukseksi tähän ongelmaan on kehitetty metahakukoneet. Metahakukoneet välittävät hakupyynnön edelleen useammille muille hakukoneille, eivätkä itse ylläpidä tietokantaa. Metahakukone yhdistää käyttämiensä hakukoneiden teitokannoista löytyvät lähteet yhdeksi listaksi, joten tiedonhakija selviää yhdellä hakukerralla.

Täältä voit lukea lisää:
http://www.tut.fi/library/ekirjasto/wwwhaku.html

Riippuu vähän minkäläista tietoa estii. Googlella pärjää kyllä hyvin pitkälle ja siinä on hyvät 'lisävarusteet'.

Kommentit (0)

Vastauksesi