Miten elintarvikevalvontaa toteutetaan sairaalan ruokahuollossa?

Miten elintarvikevalvontaa toteutetaan sairaalan ruokahuollossa?

Vastaus

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin (HUS) ruokapalveluita toimittavan liikelaitos Raviolin nettisivuilla kerrotaan yksityiskohtaisesti, miten he varmistavat korkean elintarvikehygienian:"Me Raviolissa varmistamme hygieenisen ja aistinvaraisen laadun mittaamalla ja kirjaamalla järjestelmällisesti ja jatkuvasti raaka-aineiden ja valmiin ruoan lämpötiloja. Käytämme vain luotettavien toimittajien laadukkaita raaka-aineita ja huolehdimme yleisestä puhtaudesta sekä henkilökuntamme osaamisesta. Jokaiselta työntekijältämme vaaditaan hygieniapassi. Laitteiden kuntoa ja toimintaa tarkkaillaan lämpötiloja seuraamalla. Varastonkierrosta huolehditaan tuotannon kaikissa vaiheissa [..]".

Lisäksi toimintaa valvoo terveystarkastaja, kuten Töölön sairaalan Ravioli-yksiköstä todettiin. Sairaalaruoan hygieniatason vaatimukset ovat vielä korkeampia kuin muissa suurkeittiöissä.

Elintarvikehygienia otetaan Suomessa muutenkin varsin tosissaan, minkä todistaa esimerkiksi Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen 27-sivuinen julkaisu, Näytteiden kuljetuslämpötila Helsingin elintarvikevalvonnassa ( http://www.hel.fi/wps/wcm/connect/21b2a3804a171f5a9d3bfd3d8d1d4668/julka... ).

Lähde

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS). Ravioli. Viitattu 10.12.2010. Saatavissa: http://www.hus.fi/default.asp?path=1,28,824,5544

Kommentit (0)

Vastauksesi