Mitä voin tehdä kun miesystäväni sanoo että minun tulisi juoda?

Mitä voin tehdä kun miesystäväni sanoo että minun tulisi juoda?

Siis alkoholia hänen kavereidensa seurassa esim. jos ollaan jossain juhlissa yhdessä heidän kanssaan. Mies ei hyväksy absolutismiani.

Vastaus

Tekisi mieli vastata yksioikoisesti että "jätä se". Kahden aikuisen ihmisen terve suhde perustuu molemminpuoleiseen arvostukseen ja hyväksyntään, kuten missä tahansa parisuhdeoppaassakin todetaan. Juominen on aina henkilökohtainen asia, josta jokainen päättää itse. Ellet halua juoda, mikset pidä puoliasi? Ei sinun tarvitse (eikä pidä!) alistua miehen määräysvaltaan, etenkään kun sinun juomattomuutesi ei minkään logiikan mukaan ole häneltä pois. Oletko kysynyt mieheltäsi suoraan miksi absolutismisi häiritsee häntä? Kokeeko hän kenties oman juomisensa suhteen häpeää, kun sinä olet selvin päin?

Kehottaisin siis teitä keskustelemaan asiasta avoimesti, niin että saatte yhdessä aikaan molempia tyydyttävän ratkaisun. Sen ei pidä olla se, että sinä olet pakotettu juomaan muiden mieliksi, mutta kenties voisit sitten suosiolla jättäytyä pois seurasta, mikäli juomattomuutesi muita häiritsee. Kehotan kyllä myös tutustumaan alkoholistien läheisille tarkoitettuun kirjallisuuteen, esim. Läheiseni on päihdeongelmainen (toim. Anja Koski-Jännes ja Vilma Hänninen)

Kommentit (0)

Vastauksesi