Mitä voi tehdä, kun postiluukusta tulee mainoksia kieltolapusta huolimatta?

Mitä voi tehdä, kun postiluukusta tulee mainoksia kieltolapusta huolimatta?

Toisin sanoen, miten sen voi estää ihan käytännössä? Jakajina toimii lähinnä itsenäiset ammatinharjoittajat, eivät mainosjakelusta vastaavat yhtiöt, jotka noudattavat kieltoa hyvin.

2 vastausta
13.10.201623:31
1190
76

Itse ainakin tilaan aina perhepizzan jos joku mainoslipare tuolta luukusta kolahtaa. Prepaid-puhelinnumerosta, ja osoitteeseen jota ei ole olemassa. Pääsääntöisesti soittelevat takaisin ja ihmettelevät, sitten haukunkin oikein kunnolla. On muuten vähentynyt viimevuosina tuo roskaposti.

Kommentit (0)

Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivulla on asiasta seuraavanlainen ohjeistus:

”Postitetun suoramarkkinoinnin lähettäminen on sallittua, ellei vastaanottaja sitä erikseen kiellä. Kaikkiin postilaatikoihin jaettavat osoitteettomat mainokset voi torjua laittamalla postilaatikkoon ”Ei mainoksia” tai ”Ei ilmaisjakelua” -ilmoituksen.

Osoitteettoman mainonnan kielto koskee kaikkea osoitteetonta markkinointimateriaalia. Rajoitusta ei voi tehdä vain osittain jonkun mainoksen tai mainostyypin kohdalla. Poikkeuksia ovat viralliset tiedotteet ja lehtien välissä jaettavat mainosliitteet, joiden jakelua ei voi kieltää.”

 

Ei mainoksia – kielto postiluukussa on siis Kilpailu- ja kuluttajaviraston virallisen ohjeen mukainen tapa kieltää ei toivottu markkinointi.

Kuluttajansuojalain ensimmäisessä luvussa kielletään lisäksi hyvän tavan vastainen markkinointi ja sopimaton menettely sekä aggressiivisten menettelytapojen käyttö markkinoinnissa.

 

Mikäli mainosten jakamisesta vastaava taho ei noudata esittämääsi kieltoa, voit ottaa asiassa yhteyttä Kilpailu- ja kuluttajavirastoon verkkolomakkeella. (linkki ohessa)

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi