Mitä vertaislainaaminen tarkoittaa?

Mitä vertaislainaaminen tarkoittaa?

2 vastausta

Vertaislainaus on sosiaalista lainausta, jossa rahaa lainataan toiselta ihmiseltä toiselle. Alun perin vertaislainoilla tarkoitettiin mallia, jossa verkon avulla lainaa tarvitseva ihminen etsi halukkaan lainanmyöntäjän. Osapuolet sopivat lainaehdoista, jotka olivat usein kohtuullisia.

Kun vertaislainat alkoivat yleistyä, kiinnostuivat niistä myös sijoittajat. Syntyi yrityksiä, jotka välittävät vertaislainoja. Yksityishenkilöiden lainoja välittävät vertaislainayritykset perivät korkoineen ja kuluineen suurempaa hintaa kuin pankit kulutusluotoista. Välittäjät hoitavat lainasopimuksen käytännön järjestelyt, mutta itse sopimus tehdään suoraan lainan ottajan ja antajan välillä. Sijoittaja päättää hakemuksen perusteella henkilöt, joille hän haluaa myöntää luoton. Sijoittaja ottaa riskin, mutta voi saada rahoilleen hyvän tuoton. Vertaislainayhtiö kerää osansa käsittely- ja muina maksuina.  Vertaislainojen välittämiseen ei tarvita erityistä lupaa ja kyseessä ei ole pankkitoiminta.

Kuten pikavippejäkin vertaislainoja ottavat yleensä ihmiset, jotka eivät jostain syystä saa edullisempaa kulutusluottoa muualta. Lainan saa yleensä varsin nopeasti. Mahdolliset perintätoimet hoitaa vertaislainayritys.

Kommentit (0)
27.06.201923:31
69
37

Osa yrityksistä käyttää surutta vertaislainojen suosiota hyväkseen. Pikavipeistä tutut, järkyttävän suuret korot löytyy myös osassa vertaislainayritysten lainoja. Vertaislainaus on sinänsä hyvä idea mutta tarkkana saa olla.

Kommentit (0)

Vastauksesi