Mitä tuotantokoneelle tehdään kuolemaanjohtaneen työtapaturman jälkeen?

Mitä tuotantokoneelle tehdään kuolemaanjohtaneen työtapaturman jälkeen?

Muistaakseni Yhdysvalloissa tapahtui joskus ikävä työtapaturma, jossa työntekijä putosi käynnissä olleeseen lihansekoittimeen ja menehtyi. Mietin vain, että mitä tuotantokoneille tehdään tuonkaltaisten tapaturmien jälkeen? Poistetaanko ne kokonaan käytöstä ja uusi hankitaan tilalle, vai pestäänkö/desinfioidaanko ne vaan perusteellisesti?

Vastaus

Tilanne tutkitaan varmaankin tapauskohtaisesti. Tällaisen tapaturman jälkeen selvitetään onko koneen toiminnassa jotakin sellaista, joka aiheuttaa vaaratilanteita ja mistä onnettomuus johtui. Jos kyse on inhimillisestä virheestä tai työntekijän omasta ohjeiden vastaisesta toiminnasta, mietitään ehkä parannuksia koneen turvallisuuteen, muutetaan käytäntöjä ja opastetaan työntekijöitä koneen oikeaan käyttöön. Jos kone tosiaan todetaan vaaralliseksi, se pitää poistaa käytöstä ja hankkia tilalle turvallisempi laite. Tilanne, jossa työntekijä pääsee putoamaan lihansekoittimeen kuulostaa kyllä siltä, että jotain on tuotantolaitoksessa vakavasti pielessä.  

Luonnollisesti kone puhdistetaan ja desinfioidaan, jos sen käyttöä päätetään jatkaa. Tosin lihansekoittimet ja vastaavat koneet puhdistetaan normaalistikin tuotantoprosessien välillä tietyin väliajoin. 

Kommentit (0)

Vastauksesi