Mitä tehdä ulkomaisille pakastemarjoille.

Mitä tehdä ulkomaisille pakastemarjoille.

Hei!

Ostin juuri kaksi isoa pussia pakastemarjoja, vadelmia ja mansikoita, molemmat ulkomaisia.

Tiedän että marjat tulee kuumentaa, mutta mikä on paras tapa, keittämällä? Ja pitääkö marjat sulattaa ennen keittämistä vai voiko ne keittää jäisinä.

Syön marjoja aamupalaksi enkä viitsisi joka aamu keittää uutta pientä määrää marjoja. Voiko marjoja keittää suuren määrän ja pakastaa uudestaan? tai kuinka kauan ne säilyvät keitettyinä jääkaapissa?

Vastaus

Eviran mukaan ulkomaista alkuperää olevat pakastemarjat tulee kuumentaa kauttaaltaan vähintään 5 minuutin ajan 90 asteessa tai keittää 2 minuutin ajan. Kuumentaminen tuhoaa mahdolliset virukset. Ohjeissa ei mainita pitääkö marjat ensin sulattaa vai voiko ne kuumentaa pakastettuna eli sillä ei liene merkitystä. Ohjeissa ei myöskään otettu kantaa uudelleen pakastamiseen, mutta yleensä uudelleen pakastamista ei suositella. Jääkaapissa säilytettyjen kuumennettujen marjojen syöntikelpoisuus kannattaa varmistaa haistamalla ja/tai maistamalla. Yleensä sulaneet marjat säilyvät ohjeiden mukaan jääkaapissa muutaman päivän.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi