Mitä tehdä kun koira hyökkäilee vastaantulevia ihmisiä kohti ja haukkuu? Kieltäminen ei tehoa.

Mitä tehdä kun koira hyökkäilee vastaantulevia ihmisiä kohti ja haukkuu? Kieltäminen ei tehoa.

3 vastausta
24.05.201603:20
4046
93

Mitä merkillisiä neuvoja Köpi K. oli antavinaan!

Koiralle EI tarvitse huutaa. Se kuulee kyllä. Selälleen alistaminen ja silmiin tuijottaminen on koiralle pelottavaa ja se kokee sen aggressiona. Siinä tilassa se ei opi mitään tulevaisuutta ajatellen.Koira kokee tuon kaiken uhkana ja pelkää omistajaansa ja on ikuisesti kilpailuasemassa, jossa ajattelee ehkä joskus  pääsevänsä voitolle.

  Hyökkäilevälle koiralle  löytyy kyllä kursseja kun omistaja vain jaksaa paneutua, tuloksia ei tule odottaa heti. Saattaa olla, että  omistajakin siinä sivussa tarvitsee kurssea, kouluja. Tämä ei ole moite, vaan ehkä asia jota ei tullut ajatelleeksi.  Saattapa tuosta viritä uusi harrastuskin!

  

Kommentit (0)
17.05.201620:41
98947
31

Selvästikään omat koirankoulutustaitosi eivät ole riittävät, jos tuollaiseen on päädytty. Hanki apua. Etsi (Googlella) paikkakunnaltasi koirakorjaamoja, koiraongelmat jne. Esim linkin firma (en tunne, vain esimerkkinä).

Jos avun hakeminen ei ole mahdollista, sinun täytyy "koventaa keinoja". Jos kielto (riittävän vihaisella äänellä) ei auta, pidä koiralle JOKA KERTA kun se hyökkäilee "puhuttelu", eli laita se moisen käytöksen ilmetessä selälleen, tuijota vihaisesti silmiin ja sano (huuda) vihaisella äänellä EI!. Ideana siis saada sesse tajuamaan, että nyt tuli tehtyä jotain luvatonta. Ja tietysti myös päinvastoin, jos se joskus jättää hyökkäämättä/haukkumatta, niin palkitset namilla, kehuilla, rapsutuksilla jne. Tuota kun toistat ziljoona kertaa, saattaa auttaa, ellei ole tosi itsepäinen koira. Äläkä välitä vaikka ihmiset tuijottaa sinua koulutusvaiheen aikana kuin hullua, se on kuitenkin pienempi paha kuin loppuelämänsä hyökkäilevä koira.

Kieltämisestä: koira ei tajua (aluksi) sanoja vaan äänenpainoja. Normaaliäänellä sanottu "ei" on yhtä tyhjän kanssa. Vihaisella äänellä karjaistu "EI!" on aivan eri asia. Myöhemmin koira kyllä sitten oppii sanatkin ja voit lopettaa huutamisen.

Kirjastosta löytyy lukuisia koirankoulutuskirjoja, joissa ohjeita mm. kuvailemiisi ongelmiin.

Onnea koulutukseen!

Kommentit (0)
23.05.201622:37
777
12

Ensinnäkään koiralle ei tarvitse koskaan huutaa, koiralla on hyvä kuulo. Toiseksi, jos et saa koiraasi kuriin muutoin kuin jollain 70-luvun huuhaa-alistamisteorialla, sinulla ei kuulu olla koiraa. Koiran väkisin alistaminen (eli ehdotettu selälleen pakottaminen) on mennyt muodista jo vuosikymmeniä sitten, lähinnä siksi, ettei se toimi. Tai ehkä toimii, mutta lemmikkisi ei taatusti ole sen jälkeen onnellinen lemmikki, vaan väkivallalla alistettu. Älä missään nimessä käy käsiksi koiraasi! Jo siitäkin syystä, että iso koira on uhattuna varsin kyvykäs tappamaan sinut! 

Koiran komentaminen on yleensä äänensävystä kiinni, joten sitä kannattaa harjoitella. Minä myös ehdottaisin ammattilaisen apua, mutta välliaikaisesti voisit yrittää harhauttaa koiran uhkaavan tilanteen lähestyessä esimerkiksi lelulla tai herkulla. Katso Victoria Stilwellin ohjelmia, hänellä on todella hyviä positiivisia, VÄKIVALLATTOMIA, koulutusvinkkejä! 

Kommentit (0)

Vastauksesi