Mitä tehdä, jos mies tuntuu viihtyvän enemmän kavereiden seurassa kuin...

Mitä tehdä, jos mies tuntuu viihtyvän enemmän kavereiden seurassa kuin...

Mitä tehdä, jos mies tuntuu viihtyvän enemmän kavereiden seurassa kuin naisensa,
kuinka poistaa miehet kaverit tieltä , jotta oma parisuhde voisi kukoistaa kahden kesken?

Vastaus

Hei!

Parisuhdetta on vaikea rakentaa ja saada toimimaan, jos aikaa olla ihan kahden ei tahdo löytyä. Jos miehesi tosiaan viihtyy enemmän kavereittensa seurassa kuin sinun, olisi varmaan aika avoimesti keskustella suhteestanne ja siitä, mitä te siltä toivotte. Suoruus ja rehellisyys ovat valttia parisuhteessakin.

Kuten varmasti tiedätkin, parisuhteessa on erilaisia vaiheita. Alun hullaantumisvaiheeseen kuuluu halu miellyttää toista. Tuntuu että voi joustaa asiassa kuin asiassa, jos se tekee toisen tyytyväiseksi ja sitoo häntä siten entistä enemmän suhteeseen. Rakastumisvaiheen jälkeen tullaan itsenäistymisvaiheeseen. Kumppanukset jatkavat yhdessä mutta etsiytyvät omilleen, hakevat tilaa olla sitä mitä on. Voisi sanoa, että itsenäistymisvaiheessa suhteesta tulee realistinen.

Väestöliiton verkkosivuilla kerrotaan:

Itsenäistymisvaiheessa haetaan sopivaa läheisyyden ja etäisyyden astetta verrattuna alun yhteen kietoutuneisuuteen. Aletaan tehdä asioita erikseen, eikä aina yhdessä, opetellaan ongelmanratkaisuja, eri mieltä olemista ja lopulta onnistuttaessa kehitetään yhteistä sosiaalista todellisuutta: kenen kanssa seurustellaan yhdessä ja erikseen. Sovitaan miten harrastetaan: yhteiset, omat harrastukset jne. Tällöin opetellaan miten otetaan omaa tilaa ilman, että se uhkaa liikaa toista. Vasta tässä vaiheessa mahdollistuu todellinen intimiteetti, kun puolisot jakavat tunteita ja kokemuksia realistisesti.

Yhdessä eläminen ei ole pelkästään jommankumman kumppanin elämän jatkamista yhdessä, vaan jotain ainutkertaista, mitä nämä kaksi saavat yhdessä syntymään.

http://www.vaestoliitto.fi/toimiva_parisuhde/tietoa_parisuhteesta/parisu...

Et ole ainoa, joka pohtii samaa ongelmaa. Esimerkkejä verkkokeskusteluista:
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=116&conference=692&posti...
http://www.helistin.fi/keskustelu/viewtopic.php?t=33863&sid=61b44e374977...

Jos haluat lukea lisää parisuhteesta ja sen psykologiasta, aiheesta löytyy runsaasti aineistoa HelMet-verkkokirjastosta. Hae asiasanalla parisuhde.
http://www.helmet.fi/screens/mainmenu.html

Myös iGS-arkistosta löytyy kosolti aihetta sivuavia vastauksia hakusanalla ihmissuhteet.
http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx

Kommentit (0)

Vastauksesi