Mitä tarkoittaa ilmaisu "väärin sammutettu"

Mitä tarkoittaa ilmaisu "väärin sammutettu"

4 vastausta

Sanontaa "väärin sammutettu" on käytetty negatiivisessa mielessä silloin, kun jotain on tehty, mutta se on tehty ns. väärin. Sanonta tulee tarinasta, jossa vapaaehtoiset sammuttivat tulipalon ja myöhemmin paikalle ehtineet palomiehet toteavat, että väärin sammutettu.

 

 

 

Kommentit (0)
11.02.201708:32
2263
54

Itse olen ymmärtänyt asian samalla tavalla kuin Leo Salminen. Sanonta sopii moneen tilanteeseen, ei vain tuohon asiantuntija esimerkkiin.

Kommentit (0)
10.02.201720:47
4239
42

Tuolla sanonnalla viitataan tilanteeseen, jossa asiantuntijat nyrpeinä kommentoivat sitä, että joku ei-asiantuntija on onnistunut hoitamaan yleensä asiantuntijoiden hoitaman homman ja yrittävät kaikin keinoin löytää ei-asiantuntijan toimintatavasta jotain vikaa.

Kommentit (2)
"Leo Salminen", olet ymmärtänyt asian väärin, tässä ei ole kyse ammattilaisista, jot... "Leo Salminen", olet ymmärtänyt asian väärin, tässä ei ole kyse ammattilaisista, jotka olisivat nyrpeitä muiden onnistumisesta, vaan siitä, että he ovat aivan oikein harmistuneita näiden aiheuttamasta ylimääräisestä, tarpeettomasta tuhosta palopaikalla. Kokematon ja tietämätön nimittäin tekee helposti enemmän vahinkoa kuin hyötyä ryhtyessään toimeen ilman ymmärrystä ja ammattitaitoa, liian innokkaasti ja varomattomasti - esim. jos amatöörit sammuttavat palon valtavalla vesimäärällä samalla kastellen ja tuhoten kaiken, kun taas ammattilaiset olisivat osanneet välttää valtavan vesivahingon aiheuttamista.
10.2.2017 22:07 Maaret Järvelä 0
Vaikka sanonnan väitetäänkin syntyneen tulipalon jälkitilanteessa, niin ei sen käytt... Vaikka sanonnan väitetäänkin syntyneen tulipalon jälkitilanteessa, niin ei sen käyttö silti yleensä liity mitenkään tulipaloihin.
11.2.2017 09:58 Matti Rantanen 5050
11.02.201708:44
21003
31

Se, mitä Maaret Järvelä kirjoitti, pitää kyllä paikkansa, vaikka se ei saisi kyllä estää ketään yrittämästä sammuttaa tulipaloa. Itse sanontaa käytetään kuitenkin nimenomaan ironisessa mielessä (ja veikkaan, ettei juuri koskaan oikean hätätilanteen ollessa kyseessä).

Kommentit (0)

Vastauksesi