Mitä tarkoittaa, että Helmet-järjestelmässä näkyy jonkin kirjan tiedot, mutta...

Mitä tarkoittaa, että Helmet-järjestelmässä näkyy jonkin kirjan tiedot, mutta...

Mitä tarkoittaa, että Helmet-järjestelmässä näkyy jonkin kirjan tiedot, mutta ei tietoa siitä, minkä kirjastojen kokoelmiin kirja kuuluu? Esimerkkinä olkoon vaikka "Madame Elisabethin povauskirja". Voiko sellaista kirjaa lainata tai käydä lukemassa jossakin, ja jos voi, niin kuinka?

Vastaus

Jos kirjalle ei ole ilmoitettu mitään sijoituspaikkaa, se ei silloin myöskään ole minkään kirjaston kokoelmissa, eikä sitä arvatenkaan voi missään silloin myöskään lukea.

Kun niteestä (tmv.) on nähtävissä luettelointitiedot, muttei mitään sijoituspaikka, kyseessä on jossain vaiheessa luetteloitu teos, joka on kuitenkin poistettu kokoelmista esim. huonokuntoisuuden takia tai sitten nide ei ole vielä saapunut tavarantoimittajalta tai sitä ei ole vielä ehditty käsitellä.

Esimerkkikirjasi ainoa (viimeinen?) Helmet-kappale on poistettu Helsingin kirjavaraston hyllystä kuluvan vuoden kesäkuussa, ja koska kyseessä on vuonna 1970 julkaistu teos, sitä ei liene enää edes saatavissa.

Jos haluat lukea nimenomaan korteista ennustamisesta, kannattaa kokeilla hakusanoiksi vaikkapa 'tarokki' tai 'korteista ennustaminen', jotka ovat virallisia asiasanoitustermejä (lisää käytettäviä asiasanoja pystyy katsomaan myös netissä, http://vesa.lib.helsinki.fi/).

Kommentit (0)

Vastauksesi