Mitä tarkoitetaan juoksutteella juustojen valmistuksen yhteydessä?

Mitä tarkoitetaan juoksutteella juustojen valmistuksen yhteydessä?

3 vastausta
21.02.202018:16
79802
13

"Juoksute on uute, joka sisältää muun muassa kymosiini-nimistä entsyymiä, joka edistää maidon saostumista juustoa valmistaessa. Perinteisesti juoksute on eristetty vasikan mahasta, mutta nykyään sitä tuotetaan myös mikrobiperäisesti. Juoksute hajoaa kypsytyksen aikana, eli valmiissa juustossa sitä ei ole."

Juoksute on siis aine, jonka avulla nestemäinen maito muuttuu kiinteäksi juustoksi.

Kommentit (0)
26.02.202020:15
3039
12

Ja juoksutetta voi ostaa vaikka apteekista sekä isommista marketeista.

Kommentit (0)
21.02.202018:33
18667
11

Tuota, peni tarkennus: maito ei "muutu" kiinteäksi entsyymin vaikutuksesta, vaan hajoaa kahteen osaan, juoksevaan heraan ja kiinteään saokseen. Juusto valmistetaan saoksesta. Hera käyteään johonkin muuhun tai heitetään pois. Sana "juoksute" viittaa siis siihen että hera "juoksutetaan" pois ja kiinteä aines jää jäljelle.

Kommentit (0)

Vastauksesi