Mitä tapahtuu jos prinssi William ja herttuatar Catherine eivät pysty saamaan...

Mitä tapahtuu jos prinssi William ja herttuatar Catherine eivät pysty saamaan...

Mitä tapahtuu jos prinssi William ja herttuatar Catherine eivät pysty saamaan lasta? Voiko siinä tapauksessa Williamista tulla kuningasta, jos perillistä ei ole?

2 vastausta

Prinssi William on isänsä prinssi Charlesin jälkeen seuraava kruununperimysjärjestyksessä siitä huolimatta vaikkei saisi koskaan lapsia. Jos William ja Catherine eivät saa perillistä, perii kruunun Williamin jälkeen hänen veljensä prinssi Harry, jonka esikoislapsi on taas Harryn jälkeen seuraava kruununperijä.

Lokakuussa vuonna 2011 Englannin kruununperimysjärjestystä uudistettiin siten, että esikoislapsesta tulee aina kruununperijä. Tätä ennen naisesta voi tulla kuningatar vain siinä tapauksessa ettei hallitsijalla ollut poikaa.

Lähteitä:
http://www.royal.gov.uk/ThecurrentRoyalFamily/Successionandprecedence/Su...

http://projectbritain.com/royal/succession.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Succession_to_the_British_throne

Kommentit (0)
20.10.201813:56
26564
25

Lapsettomuus ei ole ollut prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen ongelma. Heidän esikoispoikansa, prinssi George Alexander Louis, syntyi 22. heinäkuuta 2013. Toinen lapsi, prinsessa Charlotte Elizabeth Diana, syntyi 2. toukokuuta 2015. Kolmas lapsi, prinssi Louis Arthur Charles, syntyi 23. huhtikuuta 2018. Tämä tietenkin vaikutti kruununperimysjärjestykseen.

 

Helsingin Sanomat 28. 4. 2018, sivu B7.

Mitä Missä Milloin 2014. Kustannusosakeyhtiö Otava, Helsinki 2013, sivu 7.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi