Mitä tapahtuu, jos antaa siman käydä 1,5 viikkoa?

Mitä tapahtuu, jos antaa siman käydä 1,5 viikkoa?

Vastaus

Siman valmistus perustuu hiivan ja sokerin yhteistyöhön. Nesteessä hiiva alkaa syödä sokeria ja sivutuotteena muodostuu hiilidioksidia (siman kuplat). Alkoholia alkaa varsinaisesti muodostua vasta hapettomissa olosuhteissa, eli pullotuksen jälkeen. Ennen pullotusta on tärkeää varmistaa, että hiiva pääsee kunnolla käyntiin hapekkaissa olosuhteissa kuten ämpärissä.

Siman käyminen hidastuu kylmässä, mutta ei kuitenkaan lakkaa. Jos siman annettaan käydä pulloissa loputtomasti, hiiva kuluttaisi sokerin loppuun, tai nesteen alkoholipitoisuus nousisi liian korkeaksi hiivan elää. Teollisesti valmistetuista alkoholijuomista hiiva poistetaan, koska kuollut hiiva maistuu varsin pahalta Kotona valmistetuista alkoholijuomista loppuhiivaa ei saa poistettua.

Lähde: http://www.maku.fi/makulaari/kysyvastaa/article131734-1.html

Kommentit (0)

Vastauksesi