Mitä syötiin 1920-luvun hienosto-oloissa?

Mitä syötiin 1920-luvun hienosto-oloissa?

Mitä syötiin 1920-luvun hienosto-oloissa? Olen järjestämässä kesällä 20-luvun aiheisia pippaloita ja haluaisin tietää kaikkia mahdollisia pikkupurtavavaihtoehtoja, sekä ihan kunnon pääruokia. Myös juomisista olisi mukava tietää.

Vastaus

1920-luvulla tulivat suosituiksi erilaiset sormin syötävät alkupalat. Ihmiset omaksuivat nämä cocktailpalat ravintoloista omiin koteihinsa ja näin syntyivät cocktailtilaisuudet. Suomessa suosittuja alkupaloja olivat erilaiset voileivät. Myös salaatit tulivat hyvin suosituiksi 1920-luvulla. Suosituimpia ja kuuluisimpia aikakauden salaatteja olivat Caesar salaatti, Waldorfin salaatti ja Cobbin salaatti.

Pääruokina suosittuja olivat monet nykyäänkin tutut ruoat, kuten esimerkiksi lohi hollandaise-kastikkeella, kananrinta ja erilaiset riista- ja vasikanpaistit. Suosittuja pääruoka raaka-aineita olivat myös siika, kuha, rautu ja parsa. Jälkiruokana suosittu oli ainakin tuhatlehtikakku.

Aikakauden suosittuja juomia olivat martini, samppanja, kahvi ja tietysti myös kieltolain takia ns. kova tee, joka sisälsi noin puolet teetä ja puolet 96 prosenttista pirtua.

Reseptejä ja muitakin vinkkejä 1920-luvun juhliin löytyy englanniksi osoitteesta: http://www.dinnerandamurder.com/themes/1920s.htm

Aikakauden Yhdysvaltalaisesta ruokakulttuurista löytyy englanniksi sivustolta:
http://www.leitesculinaria.com/writings/features/dining4.html

Suomalaisia 1920-luvun ruokalistoja voi katsella osoitteesta:
http://www.hotellijaravintolamuseo.fi/1920.html#

Lisätietoja suomalaisista 1920-luvun hienostoherkuista voi tiedustella Hotelli- ja Ravintolamuseon arkistosta.
http://www.hotellijaravintolamuseo.fi/index.html

Kommentit (0)

Vastauksesi