Mitä sanoo laki, saako auton sisälle asentaa valvontakameran ilkivallan takia?

Mitä sanoo laki, saako auton sisälle asentaa valvontakameran ilkivallan takia?

Vastaus
23.09.201711:04
82284
39

Ei suoraan mitään, mutta seuraavista määräyksistä voi itse kukin valelakimies tehdä omat päätelmänsä.

"Kameravalvonnasta tulisi aina ilmoittaa kyltillä tai tarroilla" (No voihan autoon moisia liimailla, mutta jos kamera kuvaa myös auton ulkopuolelle, ikkunoiden läpi, mihin laitat kyltit?)

"Tietosuojasäännösten ulkopuolelle jää sellainen kameravalvonta, jota yksityishenkilö käyttää pelkästään henkilökohtaisiin tai niihin verrattaviin tavanomaisiin yksityisiin tarkoituksiinsa" (Auto sopinee tähän määritelmään)

"Tälläistä voi olla esimerkiksi kameravalvonta, jota yksityishenkilö harjoittaa kotirauhansa piirissä eli kodin tai mökin pihapiirin alueella" (Auto ei ole kotirauhan piirissä, paitsi asuntoauto. Taloyhtiön pihan kamaravalvonta ei ole yhden asukkaan päätettävissä vaan pitää olla hallituksen lupa/päätös)

Minun oma valelakimiestulkinta olisi, että auton sisätiloja saisi vapaasti kuvata (matkustajille pitää ilmoittaa kuvauksesta), mutta jos kuvassa näkyy auton ulkopuolella kulkijoita, ollaan jo harmaalla vyöhykkeellä, ainakin heitä pitäisi varoittaa kuvauksesta ja siihen ei autossa oleva tarra riitä, eihän niitä ohikulkijat lue. Jos auto on omassa pihassa, sitten voit kuvata sekä päältä, sisältä että ympäriltä. Paitsi jos kuvassa näkyy naapurin pihalla kulkijat.

Kommentit (0)

Vastauksesi