Mitä ranskalaista automerkkiä ranskalaiset itse arvostavat eniten?

Mitä ranskalaista automerkkiä ranskalaiset itse arvostavat eniten?

Ranskan myydyimmät autot ovat tietääkseni ranskalaisia, mutta millainen maine kullakin kolmella suurella merkillä on kotimaassaan?
Mikä niistä on eliitin, tai hyvätuloisen keskiluokan suosiossa?
Missä kyydissä istuvat valtion johtavat poliitikot?

Vastaus

Tuulilasin vuoden 2017 artikkelin mukaan ranskalaiset tosiaan ostavat mielellään oman autoteollisuutensa tuotteita. Ranskan top 10:stä löytyy vain yksi automalli, joka ei ole ranskalainen.

Mitä mieltä he sitten ovat kotimaansa automerkkien laadusta? Pätevää tietoa aiheesta on hiukan vaikeaa etsiä ilman kunnollista ranskan kielen taitoa. Quoran keskustelijat arvelevat, että ranskalaisten mielestä oman maan autot tehdään sopiviksi kotimaan markkinoille. Myyntiverkosto ja huolto pelaa. Halutaan ostaa kotimaista. Nämä syyt vaikuttaisivat ostohalukkuuteen. Toisaalta eräs keskustelija toteaa: "However, some french people, especially those who are financially comfortable, love German cars."

Guardian-verkkolehden artikkeli huomauttaa: "Compared with elsewhere in Europe, rich French people buy comparatively few Mercedes, Audis, BMWs or Jaguars – and not just to pay less tax." Eli varakkaat ranskalaiset eivät hankkisi mersuja, audeja ja bemareita yhtä yleisesti kuin muut hyvätuloiset eurooppalaiset. Autot eivät olisi Ranskassa rikkaiden keino pyrkiä erottumaan keskiluokasta.

Ranskan presidentin nykyinen virka-auto on DS 7 Crossback. Jacques Chirac piti Renaultista ja Nicholas Sarkozyn virka-auto oli Peugeot 607. Maan ylin johto suosii kotimaista varmaankin myös ihan viran puolesta.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi