Mitä ovat tummanruskeat juovat avokadon hedelmälihassa?

Mitä ovat tummanruskeat juovat avokadon hedelmälihassa?

Juovat ovat näkyvissä heti leikatessa, eivätkä siis ole mitään ilman vaikutuksesta tummumista. Juovia on ollut osassa avokadopussin hedelmistä, osa on aivan hyviä. Kysymys ei ole kypsyysasteesta, vaan vähemmän kypsässäkin hedelmässä voi olla juovia, kun taas kypsempi voi olla ilman juovia. Juovia on melko tiheään ja ne ovat samansuuntaisina hedelmän pituussuunnassa. Poikkileikkauksessa ne näkyvät tummina pisteinä.

Vastaus

Kuvaamasi avokadon tummat juovat ovat todennäköisesti paksuuntuneita, vahvistuneita kuituja. Niitä esiintyy lähteiden mukaan useimmiten nuorten avokadopuiden hedelmissä. Puiden ikääntyessä hedelmien juovien pitäisi vähetä. Monilla keskustelupalstoilla todetaan, että ne vaikuttavat ilmaantuvat silloin, kun hedelmä on ylikypsä, ja samanlainen on myös omakohtainen kokemukseni. Toinen mahdollinen aiheuttaja voi olla virheellinen säilytys. Vaikka juovat ovat ikävännäköisiä, on niiden ympäröimä liha täysin syömäkelpoista.

Kommentit (0)

Vastauksesi