Mitä ovat tiedusteluraportit?

Mitä ovat tiedusteluraportit?

Olen törmännyt tähän sanaan eräässä Aku Ankka -lehden tarinassa, ja siinä sanotaan, että tiedusteluraporttien mukaan eräs professori ei ota koskaan tietokoneistettua hattua päästään eikä lähde minnekään ilman turvamiehiään. Tämä tietokoneistettu hattu on Roope Ankan silinterihattu, jonka tämä professori muutti yhdistetyksi tietokoneeksi ja matkapuhelimeksi, jotta Roope voisi hoidella kaikkialla bisneksiään ilman, että häiritsee muita, mutta tämä professori sitten kaappasi hatun avulla Roopen omaisuuden itselleen. Tarina on nimeltään "Hatuttavat liiketoimet", ja se on julkaistu Aku Ankka -lehdessä vuonna 1996.

Vastaus

Tiedustelun voi yleisesti ymmärtää tiedon keräämisenä, käsittelynä ja tulkintana. Kerättyä materiaalia käytetään päätöksenteon pohjana tai apuna. Kun käytetään termiä tiedusteluraportti, viitataan yleensä sotilaallisiin, taloudellisiin, poliittisiin yms. tietoihin joita on kerätty toisesta valtiosta tai vaikka terroristiryhmittymästä. Useimmiten tiedustelutoiminta pyritään tekemään salaa. Vakoilu yritetään aina kätkeä.

Aku Ankassa sanaa voidaan käyttää sarjakuvaan sopivalla tavalla. Kyseisessä tarinassa tiedustelua on kaiketi tehty Roopen toimesta. Saadakseen hatun takaisin hän on antanut tehtäväksi selvittää, miten professori käyttää hattua. Roopen avustajat ovat sitten selvittäneet asian ja välittäneet tiedon hänelle.

Kommentit (0)

Vastauksesi