Mitä ovat pointblogi.fi:n avustetut kirjoitukset?

Mitä ovat pointblogi.fi:n avustetut kirjoitukset?

Mitä ovat pointblogi.fi:n avustetut kirjoitukset? Niiden kirjoittajat saavat ilmeisesti jotain pisteitä kirjoituksistaan, kun sivustolla lukee "bloggaa ja ansaitse pisteitä". Ilmeisesti jotkut sitten vääntävät tekstejä pisteiden toivossa? Mitä ja kuka siitä hyötyy?

Vastaus
26.04.201023:22
16044
10

Avustetut kirjoitukset tarkoittavat käsittääkseni sivustolla annettuja valmiita aiheita, joista kirjoittaminen tuottaa tavallista enemmän pisteitä. Osoitteessa http://www.pointblog.fi/teemat kerrotaan, että syynä mainostajien kiinnostus tiettyä aihetta kohtaan.

Niinpä esimerkiksi Tiimarin aukioloaikoja käsittelevän blogikirjoituksen yhteydessä näyttää tulevan mainoksia esimerkiksi Alkon aukioloajoista ja mosaiikkitarvikekaupasta. Ideana lienee, että sillä tavalla maininta kohdentuu tarkemmin niille, jotka ovat kiinnostuneet aiheesta. Voi tosin kysyä, voiko olettaa Tiimarin aukioloajoista kiinnostuneen haluavan tietää myös Alkon aukioloajoista. Arvelen, että blogit ja mainokset liitetään automaattisen sanantunnustuksen avulla. Systeemi ei taida vain hirveän hyvin ymmärtää kielen merkityssuhteita, joten se niputtaa maininnat aukioloajoista yhteen.

Periaatteessa siis yritys, joiden mainoksia näytetään, hyötyy kohdennetusta mainonnasta, vaikka järjestelmän toiminta ei olekaan ihan ongelmatonta. Yrityksen kannalta parhaassa tapauksessa mainosten kautta sivulle eksynyt henkilö tekee ostoksia ja tuo sitä kautta yritykselle rahaa. Blogin kirjoittaja puolestaan saa pisteitä, joten hänkin hyötyy järjestelmästä.

Blogien ja yritysten kaupallinen yhteistyö ei ole mitenkään ainutlaatuista. Esimerkiksi joitakin suosiota saaneita blogeja saattavat sponsoroida muotialan yritykset joko tavaroilla tai selvällä rahalla. Vastineena blogin pitäjä kirjoittaa yrityksen tuotteista, mikä voi tuoda niille näkyvyyttä ja saada blogin lukijat ostamaan niitä. Siihen liittyy tosin moraalisia ongelmia, koska blogin kirjoittaja saattaa suhtautua sponsoriinsa varsin kritiikittömästi ja jättää vähemmän mairittelevat puolet kokonaan käsittelemättä. Pointblogissa ei ilmeisesti kuitenkaan edellytetä myönteistä suhtautumista mainosten kohteena olevista yrityksistä, joskaan palveluun kirjautumattomille avustettujen kirjoitusten järjestelmä ei aukea oikein tarkasti, koska osa ohjeistuksesta taitaa olla vain kirjautuneiden käyttäjien luettavissa.

Kommentit (0)

Vastauksesi