Mitä ovat elintarvikkeissa e-kirjaimella merkityt lisäaineet? Esim. E 330?

Mitä ovat elintarvikkeissa e-kirjaimella merkityt lisäaineet? Esim. E 330?

Mitä ovat elintarvikkeissa e-kirjaimella merkityt lisäaineet? Esim. E 330?
Mitkä lisäaineista ovat sallittuja ja mitkä eivät?

Vastaus

Kaikilla elintarvikkeissa käytettävillä lisäaineialla on oma E-koodinsa. Elintarviketurvallisuusviraston (Evira)sivuilta on pääsy PDF muotoiseen E-koodiavaimeen, jota on saatavilla myös painettuna versiona. Alla suora linkki E-koodiavaimeen. Kysymäsi E330 on sitsruunahappo.

http://www.evira.fi/attachments/elintarvikkeet/elintarviketietoa/lisaain...

Kaikki elintarvikkeissa käytettävät lisäaineet ovat sallittuja samoin kuin kaikki E koodin saaneet. Eviran sivuilla todetaan asiasta seuraavasti: "Elintarviketurvallisuusvirasto muistuttaa, että lisäaineita lisätään elintarvikkeisiin tarkoituksella ja niillä on jokin haluttu teknologinen vaikutus. Lisäaineiden avulla pyritään esimerkiksi estämään bakteereiden ja muiden tauteja aiheuttavien mikrobien kasvu, parannetaan elintarvikkeen koostumusta, makua, ulkonäköä tai ravitsemuksellista laatua. Lisäksi lisäaineet ovat hyvin tutkittuja ja niiden turvallisuus on arvioitu monin erilaisin puolueettomin tutkimuksin ennen kuin ne hyväksytään markkinoille ja käytettäväksi elintarvikkeiden valmistukseen."

lähteet ja linkkejä joissa lisää aiheesta: http://www.evira.fi

http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/lisaaineet/

http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/lisaainee...

Kommentit (0)

Vastauksesi