Mitä merkitystä näillä, A, B, C, D ja E-papereilla armeijassa on?

Mitä merkitystä näillä, A, B, C, D ja E-papereilla armeijassa on?

2 vastausta

Lääkäri määrittää asevelvollisen terveyden perusteella onko hän A, B, E tai C palvelukelpoisuusluokassa. Näiden luokkien perusteella määräytyy asepalvelu seuraavasti:

A: ”Terve nuori, joka soveltuu kaikkiin asevelvollisen tehtäviin. Vähäinen terveydellinen haitta, joka ei alenna toimintakykyä. Suoritetaan asepalvelus.”

B: ”Nuorella on jotain huomioitavia terveydellisiä rajoitteita, mutta hän soveltuu koulutettavaksi. Henkilö sopii fyysisesti kevennettyihin palvelustehtäviin. Suoritetaan asepalvelus.”

E: ”Määräaikainen vapautus tutkimuksia ja hoitoa varten. Hoidontarpeen arviointi ja hoitoon ohjaus tulee varmistaa. Palvelus siirtyy määräaikaisesti.”

C: ”Sairaus tai ominaisuus, joka on usein toistuva tai pysyvä este palvelukselle. Hoidontarpeen arviointi ja hoitoon ohjaus tulee varmistaa. Ei palvelukseen terveydellisistä syistä rauhan aikana. Vapautetaan terveydellisistä syistä”

Lähteet ja lisätietoa:
http://www.duodecim.fi/kotisivut/sivut.nayta?p_sivu=82606
http://fi.wikipedia.org/wiki/Asevelvollisuus_Suomessa#Asevelvollisuudest...

Kommentit (0)
17.04.201511:58
6971
141

Edellisestä vastauksesta jäi vielä pari puuttumaan.

D = Vapautettu palveluksesta sodan ja rauhan aikana. Ei nykyisin käytössä.
T = Vapautetaan palveluksesta turvallisuussyistä. Mahdollisesti vaaraksi itselleen tai muille. Muista luokituksista poiketen ei lääkärin määrittelemä.

Kommentit (0)

Vastauksesi