Mitä materiaalia pitää olla poranterien jotta niillä pystyy poraamaan auton...

Mitä materiaalia pitää olla poranterien jotta niillä pystyy poraamaan auton...

Mitä materiaalia pitää olla poranterien jotta niillä pystyy poraamaan auton alustan katkenneita pultteja. Riittääkö tavalliset halpahallien terät? Myös olisin kiinnostunut tietävien mielipiteestä kun kyseisiä pultteja sahaa poikki käsirautasahalla tai niin sanotulla sähköpistosahalla, niin millaista materiaalia pitää terän olla jotta homma onnistuu harrastelijakäytössä?

Vastaus
01.06.201000:59
19926
57

Olennaista lienee, että poranterät ovat nimenomaan metallin poraamiseen tarkoitettuja. Pultit ovat sen verran järeää tavaraa, että ehkä kaikkein kehnoimmat halpahallien poranterät eivät ole tuohon tarkoitukseen hyviä. Kannattaa kaupassa kysyä vaikka neuvoa myyjältä, sillä myyjät luultavasti tietävät parhaiten terien ominaisuuksista.

Meillä ei valitettavasti ole erityistä osaamista sahaamisenkaan osalta. Voisi kuvitella, että metallin sahaamiseen tarkoitetut sahanterät purevat myös metallipultteihin. Terän kunto kannattaa myös tarkistaa. Jos sahaat sähkösahalla, suosittelen lukemaan huolellisesti käyttöohjeet, sillä niissä voi olla vinkkejä eri materiaalien sahaamiseen.

Mikäli omat taidot eivät riitä, kannattaa ihan suosiolla kääntyä jonkun osaavamman puoleen. Muuten voi aiheutua vain ongelmia tai pahimmillaan vaaratilanteita.

Kommentit (0)

Vastauksesi