Mitä maksaa HSL kausilippu Helsingissä tilapäisesti asuvalle, tilap. osoitteenmuutoksen tehneelle?

Mitä maksaa HSL kausilippu Helsingissä tilapäisesti asuvalle, tilap. osoitteenmuutoksen tehneelle?

2 vastausta

HSL-lippujen hinnat muuttuvat 27.4., kun uudet vyöhykkeet otetaan käyttöön. SIihen asti voimassaolevat hinnat voi tarkistaa Liput ja hinnat -laskurista. Linkki laskuriin on tämän vastauksen Lähteitä ja lisätietoja -otsikon alla. Hintaan vaikuttaa lipun voimassaoloaika, kotikunta, ikä ja alue, jolla lippua käytetään. 

Kommentit (0)
01.04.201907:16
19034
19

Laskureissa käytetään termejä, jotka pitäisi ensin selventää muualta tulevalle. Kausilippuja on kahdenlaisia, henkilökohtaisia ja haltijakohtaisia. Henkilökohtaisen lipun voivat hankkia van ne jotka ovat pysyvästi kirjoilla jossain pääkaupunkiseudun kunnassa, ja niiden hinta on alempi kuin haltijakohtaisen kausilipun. Jos siis tilapäinen oleskely ei oikeuta henkilökohtaisen kausilipun hankintaan, niin katso laskurista haltijakohtaisen lipun hinta. Kortin arvolla tai kertalipuilla tätä erottelua ei ole, vaan hinta on kaikille sama.

Kommentit (1)
"- - kirjoilla jossain pääkaupunkiseudun kunnassa..." Jos ollaan tarkkoja termeistä, ni... "- - kirjoilla jossain pääkaupunkiseudun kunnassa..." Jos ollaan tarkkoja termeistä, niin voidaan todeta että hinnastossa ei ole omaa kohtaa pääkaupunkiseudun kuntien asukkaille. Useiden verkkolähteiden mukaan "HSL-kuntien asukkaat" viittaa merkittävästi laajempaan alueeseen. http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/haku/p%C3%A4%C3%A4kaupunkiseutu/ohje/403
1.4.2019 12:45 H Niemi 1927

Vastauksesi