mitä mahtanee punakitti olla käytännössä?

mitä mahtanee punakitti olla käytännössä?

mitä mahtanee punakitti olla käytännössä? Huomasin vain Uuden Vuoden vieton juustopöydässä, että kyseistä ainetta oli juuston teossa käytetty.

Vastaus

Perinteisesti puhutaan "juuston pintaan suolaus- ja pesuvaiheiden jälkeen kasvavasta kitistä, jonka bakteerikasvusto kypsyttää juuston herkullisen aromikkaaksi."
http://www.pernod-ricard-finland.com/tuotteet/viiniisiruoka/juomaruualle...

"Kittijuustot kypsyvät sisältäpäin hapatteen avulla ja ulkoapäin kittibakteeriviljelmän avulla. -- Kypsymässä olevien juustokiekkojen pinta pestään kaksi kertaa viikossa suolavedellä, jossa on kittibakteeriviljelmää. -- Kitti pestään pois kypsytyksen jälkeen ja juusto kastellaan 90-asteisessa vahassa, jossa se saa hajua läpäisemättömän kuoren. Ehjä, vahattu kittijuustotahko säilyttää sekä hajut että mehevät aromit sisällään jopa kesähelteellä."
http://kehittyvaelintarvike.fi/teemajutut/20-maailman-suurin-leipajuusto...

Punakitti voi viitata siihen, että kypsymässä olevia juustokiekkoja valellaan punaviinillä, joka antaa punaista väriä.

Kommentit (0)

Vastauksesi