Mitä linssivirheitä tunnetaan,mitkä niistä ovat yleisimpiä ja mitkä ovat...

Mitä linssivirheitä tunnetaan,mitkä niistä ovat yleisimpiä ja mitkä ovat...

Vastaus

Tarkoittanet linssivirheillä silmän taittovirheitä. Taittovirheiden pääluokat ovat likitaitteisuus, kaukotaitteisuus ja hajataitteisuus. Likitaitteinen silmä ei näe kauas hyvin, vastaavasti kaukotaitteinen silmä ei näe hyvin lähelle. Hajataitteisilla voi muodostua näkökenttään varjokuvia.

Syynä taittovirheisiin on silmien rakennevirheet, joita pystytään korjaamaan hyvin silmälaseilla, piilolinsseillä ja laserleikkauksilla. Taittovirheet ovat hyvin tavallisia ja liki- ja kaukotaittoisuus osittain periytyviä - mitä suuremmat taittovirheet, sitä enemmän periytyviä ne ovat.
Helpointa on korjata yksinkertaiset ja lievät taittovirheet, sekä liki- että kaukotaitteisuus, kun niihin ei liity hajataitteisuutta. Hajataitteisuutta korjataan erityisillä sylinterilaseilla.

Nykyisin taittovirhekirurgia on yleistynyt huimasti. Laserleikkauksilla on saatu hyviä tuloksia. Kuitenkin mitä suurempi taittovirhe on korjattavana, sitä hankalampi leikkaus on, koska silmäkudosta joudutaan käsittelemään enemmän. Sarveiskalvon paksuus asettaa rajoituksia leikkaukselle. Ohutta sarveiskalvoa ei voida leikata yhtä paljon kuin paksumpaa ja leikkaustulos voi siksi jäädä huonommaksi.

http://www.synsam.fi/Nako/Taittovirheet

http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/aihiot/fi/biologia/silma_taittovirheet/

http://haukankatse.wordpress.com/2011/08/01/asiaa-taittovirheista-likita...

http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_art...

Kommentit (0)

Vastauksesi