Mitä kuuluu "rauhanenkelille"?

Mitä kuuluu "rauhanenkelille"?

Tuli tuossa oman kirjastoni olympiateoksia selatessa mieleeni,että mitähän kuuluu nykyään Helsingin olympiakisojen avajaisissa esiin tulleelle "rauhanenkelille" eli Barbara Rotbraut-Pleyerille?

2 vastausta

Arkistostamme löytyi seuraavanlainen vastaus.

Barbara Rotbraut-Pleyer olisi haluttu esittämään puheensa Helsingin kisojen 50-vuotisjuhliin, mutta tuolloin 73-vuotiasta saksatarta ei etsinnöistä huolimatta löydetty. Laura Malmivaara toimi sijaisenkelinä ja piti Barbaran puheen valkoiseen asuun pukeutuneena.

Kommentit (0)
29.02.202013:38
25798
6

Vuonna 1952 järjestettyjen Helsingin olympiakisojen niin sanottuna rauhanenkelinä tunnettu Barbara Rotbraut-Pleyer oli ilmeisesti kotoisin Stuttgartista, Saksasta. Hän oli 23-vuotias, kun olympiakisat järjestettiin Helsingissä. Hän oli omistautunut rauhanaatteelle siitä syystä, että hänen isänsä Kleo Pleyer oli kaatunut toisessa maailmansodassa. Barbara Rotbraut-Pleyer ei käyttänyt oikeaa nimeään myöhemmin. Hän käytti nimeä Sinai Rotbraut-Pleyer myöhemmin 1960-luvulta alkaen, kunnes lopulta hän käytti nimeä Sinai von Hohenstaufen. Hän kuoli Kyproksen pääkaupungissa Nikosiassa maaliskuussa 2000. Hänet kuitenkin haudattiin Israelin pääkaupungissa Jerusalemissa.

 

Volker Kluge, The "Peace Angel of Helsinki" wanted to save the world (2017).

Rauhanenkeli (13. 8. 2008). Ilkka-Pohjalainen-internetsivu.

Kommentit (0)

Vastauksesi