mitä kuuluu muinaisen susiluolan tutkimusrintamalle?

mitä kuuluu muinaisen susiluolan tutkimusrintamalle?

mitä kuuluu muinaisen susiluolan tutkimusrintamalle? onko siellä todella muinaisia jäänteitä?

2 vastausta

Hei!

Viimeisen Museoviraston tiedotteen (22.8.2001) mukaan on susiluolaa lujitettu teräksellä ja sementillä. Eli kyllä sielä edelleenkin kovasti puuhataan. Luolasta on tehty runsaasti arkeologisia luu- ja kivilöytöjä.

http://www.nba.fi/ARCHAEOL/susitutk.htm

T: iGS-toimitus

Kommentit (0)
15.07.201917:24
22674
14

Karijoen Susiluolan tutkimukset ovat jo pitkään olleet täysin pysähdyksissä, ja itse luolan suuaukko on ulkopuolisilta suljettu lujalla teräsaidalla.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001253239.html

Parinkymmenen vuoden takaisen alkuinnostuksen jälkeen luolan tutkimuksissa ajauduttiin eräänlaiseen pattitilanteeseen. Arkeologit Vesa-Pekka Herva ja Antti Lahelma kirjoittivat vuonna 2017 silloisesta (ja aivan ilmeisesti edelleenkin vallalla olevasta) tilanteesta näin:

Yksi keskeinen elementti Susiluola-kiistassa olivat kohteesta löydetyt kiviesineiksi tulkitut kivet. Osa tutkijoista tunnisti kivissä tietoisen työstämisen jälkiä, kun taas kriitikot [mm. geologit] esittivät "työstöjälkien" olevan luonnostaan syntyneitä.

- -

Vallitsevan käsityksen mukaan Susiluola - vaikka muutoin kiinnostava kohde onkin - ei ole paleoliittinen asuinpaikka, mutta asia ei välttämättä ole vielä loppuun käsitelty.

 

***

Vesa-Pekka Herva ja Antti Lahelma: Esihistoria on tässä. Kansallismuseo, Helsinki 2017.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi