Mitä kieliä Kimi Räikkönen osaa? Miten ja kuinka hyvin hän kommunikoi kotikulmillaan Sveitsissä?

Mitä kieliä Kimi Räikkönen osaa? Miten ja kuinka hyvin hän kommunikoi kotikulmillaan Sveitsissä?

Olen siis aiheesta vilpittömän kiinnostunut. Ymmärrän, että hänellä ei varsinaisesti ole aikaa opiskella kieliä, mutta hän on kuitenkin jo asunut Sveitsissä useamman vuoden.

Vastaus

Peruskoulun jälkeen Kimi Räikkönen opiskeli jonkin aikaa ammattikoulussa, mutta se jäi kesken. Moottoriurheilussa tärkeä englannin kielen taito oli tulevalla huippukuskilla hyvin vähäinen kun uraa käynnistettiin karting-radoilla. Nykyisin Kimi pärjää englannnin kielellä haastatteluissa ja varmaan muutenkin arjessa. Tiettävästi muuta kielitaitoa kuin suomi ja englanti hänellä ei ole. Italiaa ei Kimi Ferrari-pestiensä aikana tullut opetelleeksi.

Kun formulakuskilla on vuoden mittaan noin 140 matkapäivää, ei kotona pitkiä aikoja ehdi oleskella. Kimi omistaa asunnon ja huvilan myös Suomessa, joten aikaa voi viettää välillä täälläkin. 

"Sveitsi on hieno maa. Juttelen ihmisten kanssa välillä kaduilla tai annan nimikirjoituksia. Se kaikki on kuitenkin ok. Suomessa olisi toisin, melkein kuin helvetti valloillaan. Sveitsissä ihmiset saavat elää omaa elämäänsä ja antavat toistensa elää rauhassa." Näin Kimi itse totesi eräässä haastattelussa. Varmaankin näissä kohtaamisissa paikallisten kanssa Kimi käyttää pääasiassa englannin kieltä.

Kommentit (0)

Vastauksesi