Mitä kauppoja oli Töölön kauppahallissa Tunturikadulla?

Mitä kauppoja oli Töölön kauppahallissa Tunturikadulla?

Vastaus

Töölön kauppahalli Tunturikatu 16:ssa oli aivan oikeaoppinen kauppahalli, jossa oli pieniä eristettyjä myyntikoppeja omine kauppiaineen. Hallissa myytiin elintarvikkeita, mutta Helsingin vanhoja kortteleita – kirjasarjan kuvan mukaan myös vaatetavaraa, taloustarvikkeita ym. Eli halli oli vähän niin kuin Hakaniemen hallin ala- ja yläkerta samassa tasossa, paljon pienempi vain.

Korttelikirjan mukaan lihakauppiaat pilkkoivat ruhot asiakkaiden silmien edessä. Meijeriliikkeen perustaja pappa Ingman myi hallissa pitkääpiimää puupytyissä. Aivan hallin viime vaiheissa siellä toimi vielä Aila Koskisen elintarvikekauppa ja Harri Matikaisen ja hänen äitinsä pitämä vihannes- ja hedelmämyymälä.

Hallin parhaina päivinä siellä kävivät ”kaikki”: presidentin rouvat Alli Paasikivi ja Eeva Ahtisaari, Lallukan taiteilijakodin asukkaat ja kirjailija Mika Waltarin perhe.

Halli ehti toimia Tunturikadulla 60 vuotta. Sen alamäki alkoi 1990-luvun laman melskeissä ja vuoden 1993 lopussa halli sulki ovensa lopullisesti. Hallin tiloissa toimii nykyään Q-teatteri.

Lähteet:
Hackzell, Kaija: Viertotietä itään ja länteen : Helsingin vanhoja kortteleita 3. 2000
Töölön kauppahalli lopettaa toimintansa vuodenvaihteessa. Helsingin Sanomat 3.12.1993
Ahtisaaret suosivat kotikulmiensa kauppoja. Helsingin Sanomat 8.2.1994
Pienessä vihanneskaupassa vaihdetaan ruokaohjeita. Helsingin Sanomat 16.9.1999

Kommentit (0)

Vastauksesi