Mitä jos saa työttömyysrahaa tai vaikka asunto+opiskelutuki, saako silloin voittaa lotossa?

Mitä jos saa työttömyysrahaa tai vaikka asunto+opiskelutuki, saako silloin voittaa lotossa?

Jos voitan veikkauksessa vaikka 20 000 euroa, ja saan asumistukea ja opiskelutukea, tai saan työttömyyskorvausta joudunko maksamaan rahat takaisin jos voitan ison summan rahaa veikkauksesta?

Vastaus

Aihetta on käsitelty Ilta-Sanomien verkkosivuilla 31.10.2014. Jutussa on haastateltu Kelan etuuspäällikköä. ”Verovapaata voittoa ei sinänsä lasketa tuloksi. Etuustilanne muuttuu huomattavasti siinä vaiheessa, kun mahdollinen arpajaisvoitto pistetään tuottamaan. Näin esimerkiksi sijoituksista saatavat pääomatulot vaikuttavat olennaisesti tuleviin Kelan tukipäätöksiin. Pelkästään pöytälaatikossa makuuttamalla tai ostamalla kulutustavaroita raha ei tuota mitään, joten oikeus yleiseen asumistukeen saattaa olla, jos perheellä ei ole muuta tuloa.”

Asumistuen muutokset 1.1.2015 Omaisuuden vaikutus yleiseen asumistukeen
”Uuden lain myötä omaisuuden vaikutus yleisessä asumistuessa muuttuu. Omaisuusrajat poistuvat, ja omaisuudesta ei enää lasketa tuloa. Kuitenkin omaisuudesta saatava tuotto (esimerkiksi vuokra- tai korkotulo tai metsäomaisuuden tuotto) vaikuttaa edelleen asumistuen määrään. Eläkkeensaajan asumistukeen omaisuus vaikuttaa kuten ennenkin. ”

Erilaiset lotto-, veikkaus- ja arpajaisvoitot otetaan tulona huomioon toimeentulotuesta päätettäessä. Näin on todettu ainakin Tampereen toimeentulotukiohjeissa.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi