Mitä jos hyppäisi nestemäiseen typpeen?

Mitä jos hyppäisi nestemäiseen typpeen?

Oletetaan nyt, että neljä metriä syvä uima-allas on täynnä -200 asteista nestemäistä typpeä. Uimari hyppää tähän altaaseen uimahoususillaan. Kuolisiko hän välittömästi kylmyyteen vai muodostaisiko typen ja ihmisen välinen suuri lämpötilaero hetkeksi jonkinlaisen lämpösuojan ihoa vasten? Miten siis käytännössä tapahtuisi ja kuinka kauan henkilö voisi altaassa polskia ennen kuin paleltuu kuoliaaksi?

Vastaus
19.05.201821:22
70766
56

Jos uima-allas on 4m syvä, sen muutkin mitat ovat varmaan sellaiset, että nestemäinen typpi ympäröi uimarin ja on tilavuudeltaan moninkertainen uimariin nähden, eli typpi ei lämpene vaan uimari jäähtyy. Iho kestää iholla liikkuvaa nestemäistä typpeä, koska lämmin iho kiehuttaa typen ja kaasu suojaa kylmyydeltä, mutta uima-altaan tapauksessa nestemäistä typpeä on niin paljon, että iho on jatkuvassa kosketuksessa typpeen ja jäähtyy nopeasti (ks. video). Shokkivaikutuksesta (sensory overload) taju lähtisi sekunneissa ja henkikin alta minuutin kun kylmyys leviäisi syvemmälle.

Kommentit (3)
Tällaisiin kysymyksiin on nettisaitteja, blokeja ja kirjoja, esim: http://www.hypothet... Tällaisiin kysymyksiin on nettisaitteja, blokeja ja kirjoja, esim: http://www.hypothetical-questions.com/popular https://en.m.wikipedia.org/wiki/Randall_Munroe https://en.m.wikipedia.org/wiki/What_If%3F:_Serious_Scientific_Answers_to_Absurd_Hypothetical_Questions
19.5.2018 23:05 Eetu Etukeno 7121
Näköjään linkit eivät toimi suoraan, sorry, kai taitamattomuuttani. Mutta siis tuolta... Näköjään linkit eivät toimi suoraan, sorry, kai taitamattomuuttani. Mutta siis tuolta löytyy.
19.5.2018 23:13 Eetu Etukeno 7121
Tämä sivusto ei osaa tehdä linkkejä kommentti-kenttään (joten kannattaa laittaa ne v... Tämä sivusto ei osaa tehdä linkkejä kommentti-kenttään (joten kannattaa laittaa ne vastaus-kenttään), mutta osoitteet kyllä toimivat maalaamalla ne ja klikkaamalla hiiren oikealla napilla "siirry osoitteeseen..." (ainakin mun selaimessa)
20.5.2018 08:10 Köpi K 70766

Vastauksesi