Mitä hyötyy opiskelija kun hän tekee muuttoilmoituksen...

Mitä hyötyy opiskelija kun hän tekee muuttoilmoituksen...

Mitä hyötyy opiskelija kun hän tekee muuttoilmoituksen opiskelupaikkakunnalleen? Onko pakko tehdä muuttoilmoitus sinne? Onko rahallista hyötyä hommasta?

Vastaus

Lain mukaan muuttoilmoitus on tehtävä, mikäli muuttaa pysyvästi asunnosta toiseen. Jo kolmen kuukauden asuminen katsotaan pysyväksi muutoksi.

Maistraatille tehdystä muuttoilmoituksesta on ainakin se hyöty, että postit tulevat oikeaan osoitteeseen ilman erillistä ilmoitusta postilaitokselle. Ajantasaiset osoitetiedot nopeuttavat asiointia kotikunnassa esim. terveyskeskuksessa. Verot menevät oikeaan kuntaan ja vaaleissa pystyy äänestämään oman asuinalueen äänestyspaikassa.

Väestötietojärjestelmästä uudet osoitetiedot välitetään automaattisesti myös viranomaisille. Seurakunnat, Trafin ajoneuvo- ja ajokorttirekisteri, Kela, verohallinto, puolustusvoimat, monet eläkelaitokset, pankit, vakuutusyhtiöt, järjestöt, lehtitalot ja yritykset saavat uudet osoitetiedot suoraan väestötietojärjestelmästä.
Kansaneläkelaitoksen maksaman opintotuen asumislisän perusteena käytetään pysyvän asumisen tietoja. Monen mielestä jo tässä on riittävä syy kirjojen muuttamiseen opiskelupaikkakunnalle.

Lähteet:
http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/060601120441IL
http://www.vaestorekisterikeskus.fi/default.aspx?id=82

Kommentit (0)

Vastauksesi