Mitä hyötyä on kysymyslomakkeen yhteydessä olevasta "En ole robotti" ruudusta?

Mitä hyötyä on kysymyslomakkeen yhteydessä olevasta "En ole robotti" ruudusta?

Ovatko robotit niin tyhmiä, että ne eivät osaa sitä ruksia siihen ruutuun laittaa?

2 vastausta

Kysy.fissä on käytössä Googlen varmennusjärjestelmä reCAPTCHA. Uuden järjestelmän käyttöönoton jälkeen roskapostin ja roskatilien määrä Kysy.fissä on vähentynyt huomattavasti. Järjestelmä näyttää siis toimivan mallikkaasti. Meillä on käytössä uusin (vuonna 2017) käyttöönotettu versio, jossa käyttäjän ei tarvitse kirjoittaa mitään tai ruksia kuvia.

Järjestelmän älykkäästä toimintalogiikasta ei ole tarkkaa tietoa, mutta voi olettaa että yksi osa-alue sen toiminnassa littyy ruksimiseen ja painalluksiin kuluvien aikojen mittaamiseen. Robottihan klikkaa nappeja välittömästi sivulatauksen jälkeen ja ihminen epäröi aina.

Kommentit (0)
21.10.201914:01
25
14

Roskapostin määrä on yksi asia. Toinen on, että monet palvelut sisältävät isolla vaivalla ja rahalla kerättyä dataa, jonka ohjelmallista kopiointia ne pyrkivät estämään näillä "en ole robotti" -palveluilla. Ihmiset tyypillisesti näissä palveluissa katsovat rajallista määrää dataa, mutta ohjelmistorobotti voisi nopeasti imuroida koko datan toisen tahon käyttöön. Tällaista ei tietenkään datan ylläpitäjä ja siihen investoinut taho halua.

Kommentit (0)

Vastauksesi