Mitä eroa on maalaiscroissantilla ja tavallisella?

Mitä eroa on maalaiscroissantilla ja tavallisella?

Lidlin paistopisteeltähän löytyy tavallisten croissanttien lisäksi tummempia, suurempia ja käyrempiä "maalaiscroissantteja". Maistuvat myös erilaiselta, jotenkin vanhvemmilta ehkä. Onko tuo joku perinteinen ranskalainen jaottelu tavallisiin arkicroissantteihin ja alkuperäisiin rakkaudella leivottuihin mummon leivonnaisiin, ja mikä maalaiscroissantin tekotavassa ja reseptissä on erilaista verrattuna tavalliseen? Kiinnostaa, koska selvästi erilainen maku saatu aikaan, mutten tiedä mistä se johtuu. Enemmän suolaa?

Vastaus

Lidlin verkkosivuilla ilmoitetaan mainitsemienne croisanttien ainesosat näin:

Voicroissant: vehnäjauho, voi (24 %), vesi, sokeri, hiiva, kananmuna*, vehnägluteeni, suola, herajauhe (maidosta), vehnämallasjauho, inaktiivinen hiiva, jauhonparanne (askorbiinihappo).

Maalaiscroissant: vehnäjauho, voi, nestemäinen hiiva, kananmuna*, sokeri, leivonnan apuaine [vehnämallasjauho, vehnäjauho, vehnätärkkelys, herajauhe (maidosta), vehnägluteeni], vesi, suola, rasvaton maitojauhe, ohramallasuute, happamuudensäätöaine (natriumhydroksidi). 

Arvelisin, että maalaiscroissantin pinta on eri aineella voideltu ennen paistamista ja tämän vuoksi pinta on erilainen.

Selailin verkkohaulla maalaisleipien reseptejä. Huomasin, että nimenomaan maalaisleipien resepteissä voidaan käyttää juurta sekä moniviljaisempaa ja/tai karkeampaa jauhoseosta.

 

 

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi