Mitä eroa on liikenneympyrällä ja kiertoliittymällä?

Mitä eroa on liikenneympyrällä ja kiertoliittymällä?

Lakiteksti ei tunne kiertoliittymää. Käsitykseni mukaan Väylä käyttää jotain halkaisijan metrimäärää erottavana tekijänä. En ole tuota mistään löytänyt. Kotus pitää niitä synonyymeinä.

2 vastausta
03.03.202022:30
4910
29

Finlexistä ei hakusanalla "kiertoliittymä" tule yhtään osumaa, joten se lienee vain epävirallinen synonyymi liikenneympyrälle. Jokin taho voi tietysti omassa termityksessään käyttää sitä joihinkin omiin tarpeisiinsa haluamallaan tavalla.

Kommentit (0)
04.03.202008:43
20650
13

Kun tekee haun hakusanoilla "kiertoliittymä vs liikenneympyrä", käy ilmi että aika monella tosiaan on ollut se käsitys että näillä kahdella käsitteellä olisi joku ero, eikä kukaan ikein osaa selittää mihin tämä käsitys perustuu.

Mahdollisesti kiertoliittymä on termi jota on yritetty tarjota liikenneympyrän tilalle, tai sitten on yritetty matkia muun maailman käsitejakoa. Liitteestä käy ilmi että isosa maailmassa on tarpeen tehdä jaoko isojen ja pienempien ympyröiden välillä; "traffic circle" on niin suuri ja monimutkainen ettei Suomeen semmoista mahdu, ja "roundabout" vastaa meidän liikenneympyröitämme. Mahdollisesti on siis yritetty matkia tätä käsitejakoa, mutta täysni tarpeettomasti kun meillä ei sellaista tarvita.

Kommentit (0)

Vastauksesi