mitä eroa on kaljalla ja oluella?

mitä eroa on kaljalla ja oluella?

4 vastausta

Baanan sivuilla olutasiantuntija Aniko Lehtinen vastaa samaan kysymykseen: 
"– Periaatteessa kalja on niin sanottua kotikaljaa, joka on prosenteiltaan laimeampaa mallasjuomaa, yleensä alle 2,5 prosenttista. Siinä ei myöskään ole humalaa mausteena, kertoo olutasiantuntija Anikó Lehtinen. Hän jatkaa, että kalja on käymisteitse maltaasta valmistettua ja sen valmistusprosessi on hyvin lähellä olutta. Maultaan se on makeahkoa. Kalja on tuttu näky myös kotien ja lounaspaikkojen ruokajuomana. Olut valmistetaan myös maltaasta käymisteitse, mutta se maustetaan humalalla ja siinä on enemmän prosentteja. Suomessa olut koetaan alkoholijuomaksi, eikä sitä tarjoilla kuin anniskeluravintoloissa, Alkossa ja kaupassa."

Kommentit (0)
08.09.201805:55
1380
20

 Tiedät varmaan  Köpi, että olutta kutsutaan ihan siellä kehäkolmosen sisäpuolellakin kaljaksi. 

  

Kommentit (1)
En, olen luullut että se on stadissa "pitkä", "bisse", "bilsu", "stobe" tms. :)
8.9.2018 08:00 Köpi K 43106
23.08.201821:54
43106
14

Puhekielessä (ainakin Kehäkolmosen ulkopuolella) olutta kutsutaan monesti kaljaksi. "Kaljakori", "Kaljabaari", "Kaljapullo", jne.

Kommentit (0)
10.09.201819:39
1380
12

Umpistadiainen kirjailija Alpo Ruuth käytti sanaa "kalja".  Sanalle "stobe" on naureskellut monikin tuntemani kehäkolmosen sisäpuolella syntynyt.

 "Olutta"  tai "pitkän"  jopa "bissen"  tilasi monikin kuopiolainen viime viikonloppuna baarissa, mikäli oikein kuulin.

  Mutta Köpi K, nauttikaamme oluet, bisset, kaljat tai peräti öölit yhdessä  jos tapaamme!

Kommentit (0)

Vastauksesi