Mitä eroa on jääkiekkojoukkueilla HIFK ja Jokerit?

Mitä eroa on jääkiekkojoukkueilla HIFK ja Jokerit?

Mitä eroa on jääkiekkojoukkueilla HIFK ja Jokerit? Molemmat joukkueet tulevat Helsingistä, ja niiden hallitkin ovat vierekkäin, joten en ymmärrä, miten ihmiset valitsevat, kumpaa he ryhtyvät kannattamaan? Onko taustalla joku historiallinen perinne, esimerkiksi poliittinen vasemmisto-oikeisto -jakauma, ruotsi-suomi -kielikysymys tai maantieteellinen itä-länsi jako?

Vastaus

Molemmilla seuroilla on oma historiansa vaikka ne pitkään pelasivatkin ottelunsa samassa jäähallissa Nordenskjöldinkadulla.

HIFK on alunperin ruotsinkielinen urheilun yleisseura, joka aloitti jääkiekkotoimintansa vuonna 1929, 50 vuotta seuran perustamisen jälkeen. Seuran lajeihin kuului jo sitä ennen mm. jalka- ja jääpallo. Seuran kannattajakunta on perinteisesti tullut etelä-ja länsi-Helsingistä kun taas Jokereiden ehkä enemmänkin itä- ja pohjois-Helsingistä. HIFK:n jääkiekkotoiminnassa ruotsinkielisyyttä ei ole mitenkään korostettu, mutta Jokereiden kannattajat ovat jossain määrin hakeneet vastakkainasettelua seurojen välille historiallisen kielijakauman pohjalta.

Jokerit perustettiin vuonna 1967 konkursiin menneen Töölön Vesan jääkiekkotoiminnan jatkajaksi. Töölön Vesa oli Suomen Työväen Urheiluliittoon kuulunut seura, joten halutessaan Jokereille voi ajatella historiaa nimenomaan työväestön joukkueena.

Lisää tietoa joukkueista

Jokerit:
http://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1125663?lang=fin
http://www.jokerit.com/?id=27

HIFK:
http://www.hifk.fi/seura/historia
http://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1333548?lang=fin

Kommentit (0)

Vastauksesi