Mitä armeijan keskeyttaäeille tapahtuu, joutuvatko sivariin?

Mitä armeijan keskeyttaäeille tapahtuu, joutuvatko sivariin?

Mitä armeijan keskeyttaäeille tapahtuu, joutuvatko sivariin? Ja mitä syitä keskeyttämiselle mainitaan?

Vastaus
04.03.201023:13
29132
98

Asevelvollista ei voi määrätä siviilipalvelukseen, vaan sinne haetaan itse. Milloin tahansa varusmiespalveluksen aikana voi valita siirtyvänsä suorittamaan sen loppuosan siviilipalveluksena. Osa armeijaan menneistä siirtyykin sivarin puolelle. Muodollisesti hakemuksessa sanotaan eettisten syiden estävän asepalveluksen, mutta todellisuudessa kyseessä on yksinkertaisesti vain ilmoitus, jonka taustalla voi olla mitä tahansa syitä.

Terveydellisistä syistä armeijan keskeyttäneet saavat joko lykkäystä tai kokonaan vapautuksen asevelvollisuudesta. Osoitteesta http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/armeijan-keskeyttaneet-kertovat-... löytyvän Suomen Kuvalehden artikkelin mukaan noin viidennes varusmiehistä keskeyttää sen. Syinä mainitaan heikko yleiskunto, mielenterveysongelmat ja ylipaino.

Pieni osa armeijaa käyvistä keskeyttää palveluksen ja ryhtyy totaalikieltäytyjiksi, jolloin he joutuvat vankilaan.

Asevelvollisuudesta löytyy tietoa Puolustusvoimien sivuilta osoitteesta http://www.mil.fi/varusmies/. Siviilipalveluksesta löytyy selostusta Siviilipalvelukeskuksen sivuilta osoitteesta http://www.sivarikeskus.fi/tietoa.php. Totaalikieltäytymisestä kerrotaan Aseistakieltäytyjäliiton sivuilla osoitteessa http://akl-web.fi/totaali.

Kommentit (0)

Vastauksesi