Mistäköhän se johtuu, että kun miehet tykkäävät tisseistä, niin pomppivista tai...

Mistäköhän se johtuu, että kun miehet tykkäävät tisseistä, niin pomppivista tai...

Mistäköhän se johtuu, että kun miehet tykkäävät tisseistä, niin pomppivista tai hyllyvistä tisseistä miehet vasta tykkäävätkin?

Vastaus

Heteromiesten seksuaalinen viehtymys naisen rintoihin juontaa juurensa aikaan, jolloin homo sapiens nousi kahdelle jalalle. Pystykävely nosti rinnat näkösälle ja edesauttoi niiden muodostumista seksuaaliseksi houkuttumeksi. Imetyksen kannalta rintojen koolla ei ole merkitystä ja kaikista nisäkkäistä vain ihmisnaaraalla on huomattavan suuret rinnat.

Eläintieteilijä Desmond Morris on esittänyt ajatuksen, jonka mukaan pyöreät rinnat muistuttavat miehiä takapuolesta vieden siten ajatukset yhdyntään. Toisaalta rintojen ulkomuodon perusteella on helppo erotella lisääntymisikäiset naiset vanhoista. Rintojen uhkeus puhui selvää kieltään myös naisen terveydestä: mitä hyvinvoivempi nainen, sitä enemmän rasvakudosta rintoihin kertyi. Tämä selittää isojen rintojen suosion.

Ajat muuttuvat, eikä selviytyminen enää riitä selittämään kaikkea ihmisten käyttäytymistä. Kaikki nykymiehet eivät niin välitäkään suurista rinnoista vaan myös pienemmille tisukoille löytyy ihailijansa. Löysin muuten hauskan artikkelin siitä, mitä mieltymykset kertovat isoista tai pienistä rinnoista pitävistä miehistä ja heistä, joille takamus tai sääret ovat naisen kiehtovin ruumiinosa:

http://www.gnxp.com/blog/2008/03/traits-of-men-who-prefer-breasts-booty.php

Artikkeli perustuu v. 1968 tehtyyn tutkimukseen, joten se kannattaa ottaa enemmän hupina kuin tieteellisenä totuutena.

Lähteet:

http://www.tiede.fi/artikkeli/1255/seksin_luonnonhistoria_20_minuutissa

Desmond Morris: Eläin nimeltä ihminen
http://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1415286__Sel%C3%A4in+nimelt...

Kommentit (0)

Vastauksesi