Mistä tyhmä blondi on keksitty?

Mistä tyhmä blondi on keksitty?

Mistä on keksitty "tyhmä blondi" ja siihen perustuvat blondivitsit? Onko kyse blondeista vai niistä joiden arvellaan pitävän blondeja tyhminä?

2 vastausta

Kyse lienee kauneusihanteista, jotka ovat alkaneet elää vähitellen mainoksissa ja populaarikulttuurissa. Vaaleita hiuksia ja sinisiä silmiä on pidetty viehättävinä monissa kulttuureissa, etenkin Euroopassa. Stereotypian mukaan oletetaan, ettei kauneus ja äly viihdy keskenään, eikä kaunis vaaleahiuksinen nainen ole kiinnostunut kehittämään muita ominaisuuksiaan.

Oletetaan, että tyhmän blondin käsitettä käytettiin 1700-luvulla eläneestä prostituoidusta, Rosalie Duthésta, jonka elämästä kertoo näytelmä Les Curiosites de la Foire (Paris 1775). Hänet tunnettiin kauniina, mutta ei kovin älykkäänä.

Blondivitsien voidaan katsoa kuuluviksi etnisten, halventavien vitsien kategoriaan. Tyypillistä etnisille vitseille on vitsailla identifioitavien ryhmien stereotyyppisillä piirteillä ja vastakkainasetteluilla.

Mielestäni kyse on stereotypioista. Blondien älykkyyttä ei ole missään nimessä syytä epäillä tai kyseenalaistaa. Ruotsalainen tutkimus jopa osoittaa, että vaaleahiuksisilla on parempi älykkyysosamäärä ja he pärjäävät paremmin avaruudellista hahmottamista vaativissa tehtävissä.

Viimeisestä linkistä näet kaksi esimerkkiä älykkäistä blondeista. Toinen heistä on astronautti ja toinen Harvardin fysiikan professori.

 

 

 

Kommentit (0)
22.04.201622:22
504
112
Kommentit (0)

Vastauksesi