Mistä tulee elokuvan 'Kellopeli appelsiini' nimi ?

Mistä tulee elokuvan 'Kellopeli appelsiini' nimi ?

Mistä tulee elokuvan 'Kellopeli appelsiini' nimi ? Mihin se elokuvassa liittyy/viittaa, jos mihinkään ?

4 vastausta

Kellopeli viittaa mekaaniseen/keinotekoiseen, appelsiini viittaa ihmiseen (apinan sukulainen orangutan). Katso http://www.filmsite.org/cloc.html tv: iGS

Kommentit (0)
21.11.201819:21
6749
17

Internetistä löytyy runsaasti selityksiä asialle, kun kirjoittaa Google-hauksi: clockwork orange meaning. Kirjailija Anthony Burgess itsekin selitti asian eri yhteyksissä erilaisin tavoin. Merkitysten ja relevanttien viitteiden määrä on niin suuri, että en näe mielekkääksi alkaa referoimaan niitä tässä.

Kommentit (0)
20.11.201813:38
19995
10

Stanley Kubrickin ohjaama elokuva nimeltä "A Clockwork Orange" pohjautuu tietenkin samannimiseen romaaniin, jonka on kirjoittanut Anthony Burgess. Nimi "Kellopeli appelsiini" mainitaan kyseisessä romaanissa. Tässä romaanissa on kohtaus, jossa Alexin johtama jengi hyökkää kirjailijan kotiin. Alex kiinnittää huomionsa kirjailijan laatimaan käsikirjoitukseen, jonka kansilehdellä on nimi "Kellopeli appelsiini." Romaani päättyy Alexin pohdintaan, jossa mainitaan mekaaninen lelu ja appelsiini.

 

Anthony Burgess, Kellopeli appelsiini (A Clockwork Orange). Kolmas painos. Like, Helsinki 2007, sivu 30 ja sivut 229 - 231.

Kommentit (0)
21.11.201818:35
2402
9

Olen käsittänyt näin, että kirjailija Burgess on tuumannut tätä: Nuorisorikollinen Alex ehdollistetaan väkivaltaa vastaan Ludovico-hoidolla. Hän ei siis pysty itse mitenkään kontrolloimaan reaktiotaan enää.

  Hän toimii kuin kone, mekaaninen laite, avaimella käytetty kellokoneisto mutta elää silti kuin mikä tahansa elollinen  ja orgaaninen olio, olento, appelsiini tai vihannes.

   Alex elää fyysisesti mutta toimii ulkopuolelta asennettujen mallien mukaan.

Kommentit (0)

Vastauksesi