Mistä Tiktakin Tuuleksi taivaanrantaan -laulussa kerrotaan?

Mistä Tiktakin Tuuleksi taivaanrantaan -laulussa kerrotaan?

Tiktakin Ympyrää -levyllä olevan Tuuleksi taivaanrantaan kappaleen sanomaa on aika vaikea tulkita, että kertooko se perheessä esiintyvistä mielenterveysongelmista vaiko peräti perheenjäsenen kuolemasta?Kappalehan on yksi soitetuimpia Tiktakin kappaleista ja edustaa vakavampaa tuotantoa, johon on sanoituksen tehnyt Edu Kettunen. Sanoitus onkin hyvin tyyppilisstä Kettusen melankolista tyyliä, mutta mistähän siinä oikeasti kerrotaan?

Vastaus

Tuuleksi taivaanrantaan oli alunperin Tiktakin Empun englanniksi tekemä biisi, jonka sanoituksessa lopulta auttoivat Petri Munck ja Edu Kettunen. Se oli oli koko maan soitetuin radiobiisi tammi-helmikuussa 2004.

Laulun voi hyvin ymmärtää kertovan kuolemasta tai esim. ihmissuhteen päättymisestä. Laulussa minä kertoo taipuneensa maailman tahtoon, mutta hänen ajattelemansa henkilö on päässyt jo parempaan todellisuuteen. Enkeleiden näkeminen, tuuleksi taivaarantaan jääminen ja valoisa virta viittaisivat silloin kuolemaan.

Toisaalta laulun voi ymmärtää myös siten, että laulun puhuva minä on itse taipuvainen synkkyyteen ja kaipaa henkilöä, joka on kyennyt näkemään iloa ja valoa keskellä synkkää todellisuutta. Puhuja sanoo taipuneensa maailman tahtoon, mutta laulun sinä on kyennyt poistamaan ahdistavan todellisuuden enkelinäkyineen ja jäänyt minä ajatuksiin muistuttamaan ilosta.
 

Kommentit (0)

Vastauksesi