Mistä tietää, että homejuusto on syömäkelvotonta?

Mistä tietää, että homejuusto on syömäkelvotonta?

Vastaus

Juustoseuran toimitusjohtaja Sakari Juurus on vastannut samaan kysymykseen Aamulehdessä. Hänen mukaansa juuston pilaantuneisuuden tunnistaa ammoniakin hajusta tai vahvasta nahkeasta pinnasta. Myös kuivanut juusto kuuluu roskakoriin.

Valion verkkosivuilta löytyy myös tietoutta sinihomejuustosta:

"Jos Valio AURA® sinihomejuuston pinnalla kasvaa valkoista hometta, voiko juustoa vielä syödä?

Valio AURA® sinihomejuuston pakkauksen avaamisen jälkeen juuston jalohome, Penicillium Roqueforti saa happea, jolloin se alkaa yleensä kasvaa uudestaan, mikä näkyy juuston pinnalla kasvavana valkoisena homekerroksena. Home kasvaa aluksi valkoisena, mutta muuttuu siniseksi vasta kasvuvaiheensa lopulla. Juustoa voi mainiosti syödä normaalisti, joskin monet poistavat pinnalta tämän valkoisen kasvuston. Juuston lämpeneminen, esim. pitkään huoneenlämmössä pitäminen, edistää homeen uudelleenkasvua”.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi