Mistä tekijöistä ravintolan ruoka-annoksen hinta muodostuu?

Mistä tekijöistä ravintolan ruoka-annoksen hinta muodostuu?

Oletetaan että asiakkaan maksaman annoksen hinta on vaikka 20 euroa. Oletetaan että tässä ei ole mukana juomia eikä alkuruokaa eikä jälkiruokaa, pelkkä pääruoka. Ruoka-annoksen hinta sisältää arvatenkin nämä: ruoka-aineet, henkilökunnan palkat, toimitiloihin liittyvät kustannukset, työvälineisiin liittyvät kustannukset, ravintolan ottama voitto-osuus, arvonlisävero. Jos on vielä muuta niin mitä?

Vastaus

Ravintola-annos muodostuu karkeasti jaettuna kolmesta osa-alueesta: raaka-aineista, työvoimakustannuksista ja muista kustannuksista. Kukin näistä muodostaa noin 1/3 osuuden kokonaishinnasta. Näiden lisäksi kokonaishintaan sisältyy arvonlisävero, mikä on 13%. Kysymyksesi koskee nimenomaan muita kustannuksia, joka koostuu pääasiassa tilan vuokrasta, sähköstä, siivouksesta, yms. Muiden kustannusten sisällöt vaihtelevat vuodenajasta ja tilanteesta toiseen. Ne voivat sisältää tilojen remointointiin tai sisustukseen liittyviä kustannuksia yms.

Karkeasti ajateltuna 20 euron ruoka-annoksen hinnasta 5,80 euroa menee raaka-aineisiin, 5,80 työvoimakustannuksiin, 5,80 muihin kustannuksiin (lähinnä tilaan) ja 2,60 euroa arvonlisäveroihin.

Lähde:
http://www.jpnews.fi/muut/verouudistuksia-1-7-alkaen-mista-hampurilaisen-hinta-koostuu/
 

Kommentit (1)
Myös kaikkien vanhentuneina poisheitettyjen ruoka-aineiden hinnat pitää laskuttaa annok... Myös kaikkien vanhentuneina poisheitettyjen ruoka-aineiden hinnat pitää laskuttaa annoksissa.
6.2.2014 16:15 Hessu Höpö 10487

Vastauksesi