Mistä sanoista tulee DNA-yrityksen lyhenne?

Mistä sanoista tulee DNA-yrityksen lyhenne?

Joskus 2002 muistan lukeneeni sen Internetistä. Nyt tietoa ei löydy mistään. Sen muistan, ettei liittynyt ihmisen dna:han ollenkaan...

3 vastausta

DNA Oyj:n asiakaspalvelussa on kerrottu, että nimi tulee alkuperäisestä biologian DNA-kirjainlyhenteestä. Yritys haluaa tällä kertoa, että jokaisella voi olla itsensä näköinen DNA-liittymä ja palvelukokonaisuus.

Biologian DNA-lyhenne tulee sanasta deoxyribonucleic acid eli deoksiribonukleiinihappo. Deoksiribonukleiinihappo sisältää kaikkien eliöiden solujen ja joidenkin virusten geneettisen materiaalin.

Kommentit (0)
16.03.201915:35
1006
5

Itse muistan kuulleeni, että se tulisi sanoista Domestic Network Area. En kyllä nyt netistä löytänyt sellaista mainintaa mistään, enkä osaa yhtään sanoa, mistä se käsitys itselleni aikoinaan tuli.

Kommentit (0)
3

Varmaan DNA Oy:n nimi tulee tuosta mitä he sanovat, mutta tähän liittyy se että Espoon kotiverkkoyhdistyksellä oli hallussaan internet-domain dna.fi, jonka DNA Oy sitten osti. Yhdistyksen englanninkielinen nimi oli Domestic Network Association ry. Tätä koskeva uutinen löytyy vielä Tivin sivuilta: https://www.tivi.fi/Arkisto/2008-09-15/DNA-sai-viimein-dna.fi-osoitteen-...

Kommentit (1)
Kiitos tästä tiedosta!
27.3.2019 20:07 Ookami 狼 1006

Vastauksesi