Mistä sanoista tulee DNA-yrityksen lyhenne?

Mistä sanoista tulee DNA-yrityksen lyhenne?

Joskus 2002 muistan lukeneeni sen Internetistä. Nyt tietoa ei löydy mistään. Sen muistan, ettei liittynyt ihmisen dna:han ollenkaan...

3 vastausta

DNA Oyj:n asiakaspalvelussa on kerrottu, että nimi tulee alkuperäisestä biologian DNA-kirjainlyhenteestä. Yritys haluaa tällä kertoa, että jokaisella voi olla itsensä näköinen DNA-liittymä ja palvelukokonaisuus.

Biologian DNA-lyhenne tulee sanasta deoxyribonucleic acid eli deoksiribonukleiinihappo. Deoksiribonukleiinihappo sisältää kaikkien eliöiden solujen ja joidenkin virusten geneettisen materiaalin.

Kommentit (0)
19

Varmaan DNA Oy:n nimi tulee tuosta mitä he sanovat, mutta tähän liittyy se että Espoon kotiverkkoyhdistyksellä oli hallussaan internet-domain dna.fi, jonka DNA Oy sitten osti. Yhdistyksen englanninkielinen nimi oli Domestic Network Association ry. Tätä koskeva uutinen löytyy vielä Tivin sivuilta: https://www.tivi.fi/Arkisto/2008-09-15/DNA-sai-viimein-dna.fi-osoitteen-...

Kommentit (1)
Kiitos tästä tiedosta!
27.3.2019 20:07 Ookami 狼 1707
16.03.201915:35
1707
11

Itse muistan kuulleeni, että se tulisi sanoista Domestic Network Area. En kyllä nyt netistä löytänyt sellaista mainintaa mistään, enkä osaa yhtään sanoa, mistä se käsitys itselleni aikoinaan tuli.

Kommentit (0)

Vastauksesi