Mistä saisin nuotin Laila Kinnusen laulamaan trad sävellykseen Yöllä, yöllä?

Mistä saisin nuotin Laila Kinnusen laulamaan trad sävellykseen Yöllä, yöllä?

Laila Kinnusen laulaman laulun Yöllä, yöllä sanat on tehnyt Kari Tuomisaari ja sovituksen Jaakko Salo. Myös Milana Misic on laulanut kyseisen laulun ja sovituksen on tehnyt Juha Tikka. Muistaisin, että laulun on laulanut myös Marion Rung, ehkä eri sanoilla suomeksi tai kenties hebreaksi. Marion on laulanut paljon hebrelaisia kansansävelmiä, joten oletan että tämäkin traditionaalinen laulu voisi olla joku hebrealainen kansansävelmä. (tai vaihtoehtoisesti slaavilainen) Kiitos vastauksestanne etukäteen!

Vastaus

Laulu on alunperin israelilaisen (mutta Ukrainassa syntyneen) Mordechai Zeiran (1905-68) kansanomainen sävellys nimeltään "Laila, Laila", joka on suomeksi käännettynä jotakuinkin "Yöllä, yöllä". Kappaleen ovat levyttäneet myöhemmin mm. Harry Belafonte (nimellä "Lyla, Lyla") ja Esther Ofarim (nimellä "Layla, Layla"). Suomeksi sen ovat levyttäneet Laila Kinnunen nimellä "Yöllä, yöllä" sekä Jarkko ja Laura nimellä "Syyssunnuntai" (1970). Marion Rung on levyttänyt sen hepreaksi nimellä "Layla Layla" (1972).

Kappaleen nuotteja ei löydy Suomen kirjastoista, mutta verkosta sitä kannattaa etsiä. Hepreankielinen wikipedia linkkaa erääseen kappaletta käsittelevään artikkeliin, joka sisältää laulun käsinkirjoitetun nuotin (tosin ilman länsimaisia sointumerkintöjä):
http://www.zemereshet.co.il/song.asp?id=911

Toinen käsinkirjoitettu nuotti löytyy osoitteesta:
http://2.bp.blogspot.com/-tRfaAk4PaZQ/UaCJUrE4RkI/AAAAAAAAYEQ/8eRfu_yljjQ/s1600/%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94+%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94.jpg

Eräs israelilainen nettikauppa myy kappaleen nuotteja ja tarjoaa siitä näytesivun, joka sisältää yli puolet kappaleesta:
http://www.oysongs.com/SheetMusicFiles/samples/10797_page_1.png

Yhdistelemällä ja vertailemalla näitä saat kootuksi kappaleen täydelliset nuotit.

Kannattaa myös itse etsiä internetistä, mutta suosittelemme käyttämään laulun hepreankielistä nimeä לילה לילה
 

Kommentit (0)

Vastauksesi