Mistä saa luonnollisesti kollageeniä?

Mistä saa luonnollisesti kollageeniä?

2 vastausta

Hei,

 

Ihmiskeho tuottaa itse kollageenia. Se on nisäkkäiden tukikudoksen yleisin säiemäinen proteeini. Noin 40 % elimistön proteiinien kokonaismassasta on kollageeniä. Kollageenitaso laskee luonnollisesti ikääntymisen myötä, mutta siihen vaikuttavat myös muut tekijät, kuten ilmansaasteet sekä epäterveelliset elämäntavat.

Kollageenin tuotantoon voi vaikuttaa luonnollisesti ensisijaisesti terveellisen ruokavalion, päivärytmin ja säännöllisen kuntoilun kautta, mutta lisäksi ainakin C-vitamiinin, antioksidantti lykopeenin sekä Omega-3 rasvahappojen avulla. Kollageenin tuotantoon vaikuttaa siis paljon C-vitamiinia sisältävät ruoka-aineet kuten sitrushedelmät ja mansikat, terveellisiä rasvahappoja sisältävät kalat ja pähkinät, kuten cahew-pähkinät, mantelit, tonnikala ja lohi. Lisäksi lykopeeniä sisältävät pinaatti, tomaatti, punaiset hedelmät sekä lehtikaali.

Kollageeni-lisäravinteita on myös saatavilla apteekeista sekä terveys- ja lisäravinnekaupoista. Näistä tuotteista kannattaa kysellä tarkemmin vaikkapa hyvinvarustetuista apteekeista. Lisäksi erilaisten ihonhoitotuotteiden väitetään vaikuttavan positiivisesti kollageenin tuotantoon. Näiden tuotteiden tehokkuus jää kuitenkin paljolti vaille todistuspohjaa.

Kommentit (0)
20.07.201815:13
85
81

Kannattaa myös kollageenia hankkiessa ottaa huomioon, tuleeko kollageeni ihon ja vaiko nivelten hyvinvointiin. (Tyyppi 2 on enemmän nivelille kun taas 1 on iholle). 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi